پرسونا چیست؟

پرسونا چیست؟ پرسونای مخاطب، پرسونای مشتری و یا پرسونای خریدار کلماتی هستند که قطعا آنها را شنیده اید. شاید برای شما سوال باشد، که پرسونا چیست؟ چه کاربردی دارد و چگونه می تواند به پیشرفت کسب و کار شما کمک کند؟! اگر دیگر مقاله های پراوش را مطالعه کرده باشید، قطعا با این جمله مواجه شده اید که: ” شما برای مخاطب تولید محتوا می کنید”.

شما به عنوان صاحب یک کسب و کار، باید بدانید که رکن اصلی در تبلیغ و پیشرفت کار شما مخاطبان شما هستند. بنابراین باید دغدغه های آنان را بشناسید و در راستای رفع نیاز آنها عملکرد مناسبی را داشته باشید. همواره در نظر داشته باشید که سلیقه مخاطبان، نسبت به طرز تفکر شما متفاوت است. بنابراین آنها و خواسته هایشان را در اولویت قرار دهید. اگر این مطالب برای شما چندان روشن نمی باشد، به منظور کسب آگاهی بیشتر تا پایان مقاله همراه ما باشید.

پرسونا به چه معناست؟

شرح کاملی از تمام خصوصیات مشتری که شامل سن، جنسیت، تحصیلات، شغل، علائق، اهداف و نیازهای آنان می شوند، را پرسونا می گویند. شما با آگاهی از این موارد می توانید شناخت بهتری را نسبت به مخاطبان خود داشته باشید. اگر شما صاحب یک کسب و کار هستید، قبل از طراحی و اجرای هر کمپین باید این خصوصیات را نسبت به هدف بازاریابی خود مشخص کنید. گاهی ممکن است در یک هدف نیاز به طراحی چندین پرسونا داشته باشید. زیرا ممکن است که مخاطبان شما از چندین گروه مختلف باشند.

آیا مشتریان خود را می شناسید؟

قبل از انجام هرکاری در زمینه بازاریابی، مشتریان خود را بشناسید. اگر شما تولیدکننده محتوا هستید، باید همواره این جمله را در سر داشته باشید که؛ من مخاطب این محتوا نیستم. به بیان ساده تر یعنی سلیقه ی من در تولید این محتوا دخالت ندارد، بلکه باید برای مخاطب مورد پسند باشد.

اما مخاطب شما چه کسی است؟ آیا مخاطبان خود را می شناسید؟ اگر جواب شما خیر است؛ باید بگویم که شما برگ برنده ی خود را از دست داده اید. شما به جای تمرکز بر روی بازار هدفتان، زمان و سرمایه خود را بیهوده از دست داده اید. پس همین حالا روش خود را تغییر دهید و قدم اول را در این مسیر بردارید. اولین گام در مسیر موفقیت برای یک کسب وکار، شناخت مخاطبان است. چگونه می توان شناخت خوبی از مخاطبان مجازی به دست آورد؟ پاسخ، تدوین پرسونای مشتری است.

اهمیت تدوین پرسونا چیست؟

تدوین پرسونا، می تواند به شما هم در دیجیتال مارکتینگ و هم در بازاریابی سنتی کمک کند. در واقع باعث می شود استراتژی بهتری را برای نحوه بازاریابی خود انتخاب کنید. خوب است از یک مثال برای درک بهتر این موضوع استفاده کنیم. شما صاحب یک کسب و کار هستید و تشخیص داده اید که سه گروه از مخاطبانتان را می توانید به مشتری تبدیل کنید. در این صورت لازم است که سه پرسونا متناسب با هرگروه از مخاطبانتان تدوین کنید. حالا افراد تیم شما این سه گروه را می شناسند و بر اساس پرسونای آنها می توانند به کار خود ادامه دهند. در این صورت اختلاف نظر برسر مسائل مختلف در نحوه اجرا و پیاده سازی ایده ها نیز کاهش می یابد.

تدوین پرسونا باید هدفمند باشد؟

می توان گفت، مهم ترین اصل در تدوین پرسونای مخاطب، هدف است. خوب است بدانید که با اهداف مختلف، پرسونا نیز تغییر می کند. به مثال یک کارگاه تولید کفش دقت کنید. در یک بازه زمانی شما تصمیم می گیرید برای خانم های جوان کفشی را تولید کنید. پس از مدتی هدف شما تغییر می کند. این بار قصد دارید برای کودکان کفشی را طراحی و تولید کنید. پس کاملا واضح است که در هر هدف، پرسونا نیز تغییر می کند. یعنی هر هدف، مخاطب خاص خود را دارد. البته این یک طرح کلی بود. در تدوین پرسونا شما باید اهداف خود را شفاف تر و جزئی تر بیان کنید.

تدوین پرسونا، شما را به درک مخاطب نزدیکتر می کند!

 با تدوین پرسونا شما می توانید نیازها، اهداف و آرزوهای مخاطبان خود را بشناسید. سپس با شناخت مخاطبتان می توانید تولید محتوای بهتری برای آنها داشته باشید. در نتیجه بیزینس و محصولات شما به سمتی می رود که کاملا مطابق با سلیقه مخاطبان شما می باشد.

با تدوین پرسونا، افزایش فروش را تجربه کنید!

پرسونای مخاطب می تواند اطلاعاتی در رابطه با داستان خرید مشتری در اختیار شما قرار دهد. مثلا شما می توانید بفهمید که مخاطبان چه زمانی عمل خرید را انجام می دهند و تبدیل به مشتریان شما می شوند. برخی از افراد قبل از خرید یک محصول، ساعت ها به پرس و جو در رابطه با نمونه های دیگر آن محصول می پردازند، و یا نقاط مثبت و منفی آن را بررسی می کنند. پس برای این دسته از مشتریان باید محتوای کاربردی و مفید تولید کرده باشید، تا بتواند نظر آنها را جلب کند.

سه روش برای طراحی پرسونا

برای طراحی پرسونا، سه روش را به شما معرفی خواهیم کرد:

پرسونای اولیه

در این روش شما برای شناخت مشتری، هیچ تحقیقی را انجام نمی دهید. مزیت پرسونای اولیه این است که بسیار سریع ساخته می شود. زیرا در این پرسونا شما شخصیت مخاطب خود را با کمک همکاران و توجه به اطلاعات فعلی و تخلیتان می سازید. اما نقطه ضعف این پرسونا این است، که شما این شخصیت دقیقا مطابق با پرسونای واقعی شما نیست و برپایه تخیل و گمان است.

پرسونای کیفی

بسیاری از تیم ها این راه را بهترین روش برای طراحی پرسونا می دانند. پرسونای کیفی توسط تحلیل داده های کیفی مشتری های فعلی ساخته می شوند. در تدوین این پرسونا شما با بررسی حجم کوچکی از مشتری ها می توانید آن را بسازید. این خود مزیت پرسونای کیفی شناخته می شود. داده های به دست آمده از مصاحبه یکی از نمونه داده هایی است که برای تدویت پرسونای کیفی مورد استفاده قرار می گیرد.

پرسونای آماری

پرسونای آماری با بررسی نمونه های بیشتری از مشتریان ساخته می شود. این مدل از پرسونا، از دو نمونه قبلی دقیق تر است اما طراحی آن وقت زیادی می برد.

در این مقاله از وب سایت پراوش سعی کردیم تا شما را با اصطلاح و الفبای پرسونا آشنا کنیم. اما دانسته های این مطلب به این مقاله ختم نمی شود و برای اطلاع بیشتر از نحوه تدوین پرسونا، مقاله ی بعدی ما را با عنوان صفر تا صد تدوین پرسونا مطالعه نمایید.

برای مطالعه بیشتر : از تاثیر موشن گرافیک در معرفی محصولات و خدمات تان چه می دانید؟

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید