آشنایی با ساز و کار یک استارتاپ حوزه زبان!

آشنایی با یک استارتاپ حوزه زبان! امروزه زبان به یکی از نیازهای اساسی هر انسانی تبدیل شده است، اما با توجه به ضعف آموزش زبان در مدارس و دانشگاه ها بازار آموزشگاه های زبان بسیار داغ است.

این نیاز توانسته بستری برای فعالیت موسسه ها و معلم های خصوصی فراهم کند.

استارتاپ های گوناگونی برای تسهیلگری بین اساتید و دانش‌آموزان ایجاد شده است که تیکا یکی از هزاران استارتاپی است که در فضای خدمتات آموزشی با دیگر استارتاپ ها به رقابت میپردازد.

در ادامه می توانید با روال این استارتاپ ،چم و خم های آن بیشتر آشنا شوید. پس همراه ما باشید.

هم بنیانگذاران استارتاپ تیکا آقای حامد وفایی فارغ التحصیل رشته نرم‌افزار، علی رضایی فارغ التحصیل رشته مهندسی پزشکی و حسین محسنیان فارغ التحصیل رشته نرم افزار می باشند.

رزومه آقای وفایی و آقای محسنیان نشان میدهد که در چند شرکت قبلا فعالیت داشته اند و در کنار آنها کارهایی مثل تبلیغات تلگرامی یا نوشتن نرم افزارهای مدیریتی علی الخصوص برای آتلیه­ها و طراحی سایت انجام می‌دادند. در تمام این حوزه ها توانسته بودند به موفقیت خوبی دست پیدا کنند.

اما به علت سکونت در شهرستان و حجم بازار نسبتاً کمی که در شهرستانها وجود دارد و همچنین رشد موارد مشابه ، کار برای این دو بزرگوار دشوار گردید.

آغاز فعالیت تیکا

حال می خواهیم بدانیم که تیکا از کجا فعالیت خودش را شروع کرد!

یکی از بزرگترین مشکلات دانش آموزان در دوران مدرسه که هیچگاه برای آن راه حلی پیدا نشد، آموزش و یادگیری زبان بوده است.

اعضای گروه تیکا با توجه به سابقه تدریسی که داشتند به این نتیجه رسیدند که میتوانند راه حل مناسبی برای این مشکل پیدا کنند.

برای شروع به سراغ پیدا کردن اپلیکیشن های موجود در بازار رفتند و در کنار آن شیوه عملکرد آموزشگاهها را مورد بررسی قرار دادند.

که در خردادماه سال ۹۶ به mvp رسیدند و برای فضای کار از شتاب دهنده طرفه­نگار کمک گرفتند و از مشاوره های آنها نهایت استفاده را کردند.

 طرفه‌نگار یک هلدینگ بزرگ می باشد که محصول اصلی آن نرم افزار حسابداری هلو است که به احتمال زیاد نام آن را حداقل یکبار شنیده اید.

شرکت طرفه نگار یک واحد به نام واحد نوآوری و کارآفرینی راه اندازی کرده است که به واسطه آن سرمایه گذاری روی تیم‌ها  می‌کنند و بعد از گذشت مدت زمانی تیم‌ها را به کارایا و مجموعه های دیگر معرفی میکنند.

خدمات تیکا

تیکا در واقع یک پل ارتباطی بین کسانی که می خواهند زبان بیاموزند و مدرس هستند، می باشد.

متاسفانه اکثر مدرسان به علت دسترسی نداشتن به جامعه بزرگ، آموزش خود را دائماً تکرار می‌کنند و از طرفی دیگر محتوایی که دانش آموزان دریافت می‌کنند محتوای غنی نمی باشد .

همچنین زبان آموزان به اساتید عالی دسترسی نخواهند داشت.

همین موضوع باعث گردید یک پل ارتباطی ایجاد شود تا مدرس ها دوره های خودشان را به صورت کامل ضبط کنند و به سامانه تیکا ارسال نمایند.

در نسخه اولیه تیکا دو بخش وجود داشت، بخش اول کالج که همانند یک کلاس زبان بود و بخش دوم سرگرمی. بخش سرگرمی باعث می‌شد فضا محدود به فضای مطلقاً آموزشی و ارائه دادن نکات نباشد و در بخش کالج هم به گونه‌ای بود که از سطح مبتدی تا پیشرفته می توانستند از آن استفاده کنند.

نحوه تیم سازی در تیکا

اکثر اعضای تیکا از قبل با همدیگر رفاقت داشتند و به همین دلیل تا حدودی بامهارت های یکدیگر آشنا بودند.

به عنوان مثال یکی از آنها در ساختن الگوریتم ها و تعامل با مدرسان فعالیت داشت و دو فرد دیگر در حوزه تولید و بازار فعالیت داشتند.

 اما تمام آنها سعی داشتند مهارت های جدید را تجربه کند و خود را در زمینه های گوناگون محک بزنند.

تیم تیکا شامل پنج عضو ثابت و پنج عضو پاره وقت می باشد که خانم حدیث فخاری، شقایق خراسانی و فاطمه بازدار در حوزه تولید محتوا و خانم سحر گندمکار در حوزه ux/ ui فعالیت دارند.

 آقای امیر امینی و یاسین ورمزیار به عنوان توسعه دهنده در این تیم مشغول فعالیت هستند.

نحوه جذب مدرس تیم تیکا

 تیم تیکا برای جذب مدرس ها یک روش بسیار جالب را پیش گرفته است.

آنها در ابتداتعدادی از مدرسان را به دیدن سرویس خود دعوت می‌کنند و بعد از آن به مدرسان علاقمند درخواست ارائه رزومه و پروپوزال میدهند.

 اما یک سری خط قرمزها و فیلترها برای مدرس ها قبل از ورود به سامانه وجود دارد.

تیم تیکا اعلام کرده در حال حاضر با ۱۳ مدرس در حال همکاری میباشد و یکی از اهداف آنها افزایش تعداد مدرس ها تا ۴۰ نفر تا پایان سال می باشد.

همچنین یکی دیگر از قابلیت های تیکا در این است که هر مدرس می‌تواند به طور همزمان چند دوره مختص به خود داشته باشد.

اما مصاحبه هایی که با تیم تیکا صورت گرفته اعلام کرده‌اند که دو نفر از مدرس های آنها سابقه زندگی در خارج از کشور را دارند و در حال حاضر در مقطع کارشناسی ارشد در رشته زبان در حال تحصیل هستند.

 اما هدف اصلی آنها رویکرد آموزشی افراد بوده و صرفاً به تحصیلات دانشگاهی رشته زبان اکتفا نکرده اند.

برنامه های پیشرو برای ورود به بازار

 اولین استراتژی بر اساس خود مدرسان صورت گرفته است. مدرسان خودشان زبان آموزان زیادی دارند که در حال آموزش زبان هستند و هم علاقه مند.

 این ها می توانند به عنوان کاربر آموزش‌های لازم را بگیرند.

دومین استراتژی استفاده از محتوا می باشد که کاملاً قوی کار شده باشد و در شبکه‌های اجتماعی مختلف گسترش داده شود.

گروه تیکا معتقد است برای تبلیغات هزینه زیادی نخواهد کرد و سعی دارند از طریق ارائه مزیت های سرویس کاربران را به سمت خود جذب نمایند.

در گزارشی که گروه تیکا ارائه داده است در حال حاضر ۱۹ هزار کاربر در حال استفاده از تیکا می باشند.

تعدادی از افراد به شکل رایگان سرویس را مورد بررسی امتحان قرار داده‌اند.

 تفاوت تیکا با سایر رقبای خود در استفاده از اشتراک ۵ روزه اپلیکیشن به صورت رایگان می باشد.

روش درامدزایی تیکا

تیکا با اشتراک­های یک ماهه، سه ماهه و شش ماهه که به مشتریان می فروشد، درآمدزایی می‌کند و در کنار این روش دوره هایی را آماده میکند و به کاربران میفروشد.

وب سایت در کنار اپلیکیشن

گروه تیکا برای توسعه خود از توسعه دهنده اندروید که تسلط زیادی روی آن داشتند استفاده کرده است.

در حال حاضر سایت آنها تنها یک لندینگ پیج دارد که کاربر را به سمت اپلیکیشن هدایت می‌کند.

همچنین سایت آنها همانند اپلیکیشن می باشد و کاربر می تواند با اکانت خود هم از راه اپلیکیشن و هم از طریق سایت وارد شود.

رقیبان تیکا

بازار رقابت بسیار بسیار داغ است!

اما تیکا دارای دو مزیت رقابتی می باشد که او را از سایر رقبا متمایز کرده است.

تیکا پلتفرمی برای فعالیت دارد که اساتید را دعوت می‌کند و محتوای آنها را در قسمت موزیک ، ویدئو یا دوره ها به روز بارگذاری می شوند.

آنها طبق یک متد و روش خاصی پیش می روند. این متد روند آموزش و یادگیری را تثبیت می کند و روند فراموشی را به تعویق می‌اندازد.

یکی از اعضای تیم تیکا در این حوزه تخصص دارد و با یکسری الگوریتم‌ها این روال را به راحتی پیش می برند.

به عنوان مثال در راستای این حوزه با کمک ساده‌ترین برنامه ها نوتیفیکیشن هایی را برای مرور ارسال می‌کنند و از راه گیمیفیکیشین این مرور را جذاب‌تر کرده‌اند که بعضی از رقبا نیز به سمت گیمیفیکیشین ها رفته اند.

آموزش زبان و سهم آن در بازار

 طبق آمار رسمی در سال ۹۳ درآمد آموزشگاه‌های تهران حدود هزار میلیارد تومان بوده استو در سطح خاورمیانه نیز آموزش دیجیتال زبان انگلیسی حدود ۲۳۰ میلیون دلار شده است.

بستر جدید توسعه تیکا

 گروه تیکا در مصاحبه های خود اعلام کرده است که قصد تقویت تیم پشتیبانی را دارد و بعد از آن می‌خواهند به سراغ زبان‌های دیگر بروند و زبان‌های دیگر را وارد کنند.

برای ورود به این حوزه و گرفتن سهم زیادی از بازار نیاز به جذب سرمایه گذار دارند.

طبق گفته های مدیر اصلی مجموعه تیکا توانسته تیم خوبی را در کنار خود جمع کند و بسیاری از مسیرها را با همفکری هم تیمی های خود پشت سر بگذارد و ما هم برای آنها آرزوی موفقیت روز افزون داریم.

اگر علاقمند به حوزه استارتاپ ها هستید میتوانید سرگذشت اسنپ را از لینک زیر بخوانید:

اسنپ چیست و از کجا سر و کله اش پیدا شد؟ ( قسمت اول )

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید