صفر تا صد تدوین پرسونا

صفر تا صد تدوین پرسونا! در مطلبی که با عنوان پرسونا چیست؟ در سایت پراوش منتشر کردیم، در رابطه با مفهوم پرسونا، کاربرد و انواع آن صحبت کردیم. در این مقاله سعی داریم به بررسی دقیق تر در رابطه با نحوه تدوین پرسونا برای مخاطب بپردازیم.

گرچه پرسونا یک شخصیت خیالی می باشد اما خصوصیاتی که ما برای آم در نظر می گیریم خیالی نیست. خصوصیات پرسونا بر اساس تحقیق های متعدد و به کمک پرسشنامه ها یا نظر سنجی به دست می آیند.  می توان گفت بدون تحقیق، پرسونای شما و همچنین ویژگی هایی که برای آن درنظر می گیرید، فقط حدس و گمان می باشند. تدوین پرسونا زمانی اتفاق می افتد که شما یک تحقیق جامع و کامل در رابطه با مشتریان خود به پایان رسانده باشید. در ادامه این مطلب ترفندهایی را برای طراحی پرسونای مشتری، با شما در میان گذاشته ایم.

از تجاربتان برای تدوین پرسونا استفاده کنید.

اولین قدم برای تدوین و طراحی پرسونا، استفاده از تجربه های خود و همکارانتان است. با توجه به تجربه ای که در زمینه کاری خود کسب کرده اید به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • مشتریان ایده آل شما چه کسانی هستند و آنها چه ویژگی هایی دارند؟
  • در حال حاضر بهترین مشتری شما کیست و چه ویژگی هایی دارد؟
  • این مشتری از چه طریقی با کسب و کار شما آشنا شده است؟
  • چه چیزی توجه این مشتری را نسبت به محصولات یا خدمات شما جلب کرده است؟
  • به نظر خودتان چرا این فرد، به مشتری وفادار شما تبدیل شده است؟
  • به نظرتان چه مزیت هایی نسبت به رقبایتان دارید؟ به طوری که سبب می شود تا مشتریانی از این دست شما را انتخاب کنند؟
  • از نظرسنجی استفاده کنید

از افرادی که در حال حاضر مشتری شما هستند، کمک بگیرید. قطعا این افراد از گروه های مختلفی هستند. با استفاده از نظرسنجی می توانید اطلاعات مفیدی را از این گروه ها به دست آورید. اما شاید تجربه کرده باشید که معمولا مشتریان تمایلی به نظرسنجی ندارند. آنها را برای انجام این کار تشویق کنید. برای مثال طرح هایی مانند جشنواره تخفیف های شگفت انگیز یا جایزه به قید قرعه کشی را تنها برای مشتریانی در نظر بگیرید که در نظرسنجی شما شرکت کرده باشند.

تحقیق کلمات کلیدی را برای تدوین پرسونا جدی بگیرید.

این کار به مراتب از نظرسنجی آسانتر است. در این عمل شما مجبور نیستید کسی را متقاعد کنید تا به پرسشنامه شما پاسخ دهد. حتی در پرکردن پرسشنامه، ممکن است بعضی افراد اطلاعات نادرست وارد کنند. اما تحقیقات نشان داده است که مردم با گوگل صادقانه برخورد می کنند. آنها جواب هر سوال یا پاسخ نیازشان را در اینترنت جستجو می کنند. با استفاده از تحقیق کلمات کلیدی می توانید متوجه شوید که چه چیزی در زمینه کاری شما ترند شده است. مردم به دنبال چه چیزهایی هستند و ذهنیت آنها را پیش بینی کنید. این کار دشوار نیست. مختصصان سئو براساس تجربه ای که در زمینه تحلیل داده ها دارند، می توانند به راحتی این کار را انجام دهند. ابزارهای متعددی وجود دارند که می توانند به شما در این راستا کمک کنند.

از گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول استفاده کنید.

گوگل آنالیتیکس به شما کمک می کند تا بهتربتوانید با سلیقه مخاطبانتان آشنا شوید. با استفاده از این ابزار می توانید بفهمید مخاطبان به کدام صفحات سایت شما علاقه بیشتری دارند. نرخ پرش صفحات را می توانید اندازه بگیرید. و اطلاعات دیگری که به شما کمک می کند تا برای آینده کسب و کارتان، بازاریابی محتوا و چیدن تقویم محتوایی برنامه ریزی کنید.

همچنین با استفاده از سرچ کنسول می توانید ایرادات سایت خود را شناسایی کنید. سرچ کنسول به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید مدیریت سایت خود را انجام دهید. همچنین میزان نرخ کلیک و کلماتی که توسط آن ورودی میگیرید را به شما نمایش می دهد.

شبکه های اجتماعی را تحلیل کنید.

جمعیت بسیار زیادی از مخاطبان در شبکه های اجتماعی عضو هستند و فعالیت می کنند. شما با حضور در کنار آنها و تولید محتوای باکیفیت می توانید نظر آنها را در این بسترها نیز جلب کنید. پس از مدتی متوجه خواهید شد که کدام طیف از مخاطبان برای کسب و کار شما مناسب هستند، سعی کنید با آنها تعامل بیشتری برقرار کنید. در شبکه های مجازی با استفاده از ابزار تحلیل و آنالیزی که در اختیار شما قرار می گیرد، می توانید شناخت بهتری نسبت به سلیقه مخاطبان خود پیدا کنید.

پرسونای منفی!

اگر فکر می کنید که پرسونا صرفا برای جنبه مثبت مخاطبان وجود دارد، باید بدانید که این باور اشتباه است. خوب است بدانید به جز پرسونایی که نماد مشتری ایده آل شماست، مفهومی به نام پرسونای منفی نیز وجود دارد. پرسونای منفی منظور از تمام کسانی است که مشتری شما نیستند. همچنین شما نیز نمی خواهید آنها مشتری شما باشند و هدفی برای آنان ندارید. برای ساخت پرسونای منفی، باید همان مراحل و سوالات پرسونای مثبت را پاسخ دهید. البته با این تفاوت که اینبار باید مواردی را در نظر بگیرید که در نقطه مقابل پرسونای مثبت شما قرار دارند.

برای مثال؛ در یک فروشگاه لوازم آرایشی، آقایان پرسونای منفی شما هستند. زیرا اصولا محصولی برای آنان تولید و ارائه نمی کنید.

سخن آخر …

با توجه به نکاتی که در این مقاله گفته شد، شما می توانید پرسونای مشتریان خود را تدوین کنید. سپس از آن برای بازاریابی و تنظیم استراتژی بازاریابی استفاده کنید. تدوین پرسونا کار آسانی نیست و در عین دشوار بودن، زمانبر نیز هست. اما زمان و هزینه ای که برای این کار صرف می کنید، ارزشش را دارد؛ زیرا احتمال موفقیت شما را تا حد زیادی افزایش می دهد.

برای مطالعه بیشتر : پرسونا چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید