“Gamification” اصلی‌ترین سرگرمی بشر برای جذب مشتری و بازاریابی

“Gamification” اصلی‌ترین سرگرمی بشر برای جذب مشتری و بازاریابی! آیا می دانید که بزرگ‌ترین چالشِ بازاریابی چیست؟ هدف اصلی مارکتینگ چیست؟ و کدام عوامل باعث می‌شوند یک تبلیغ به یاد آدم‌ها بماند؟

کم توجهی نسبت به برند “اصلی‌ترین چالشی است که هر بازاریاب و شرکت خدمات مارکتینگی با آن مواجه است. چگونه می‌توان صدای برند خود را به مشتریان رساند؟

راهی ندارید مگر اینکه به نوعی متفاوت صحبت کنید، جوری که صدایتان به گوش مشتری برسد. اصلی‌ترین و مهم‌ترین چالش تبلیغات و مارکتینگ فقط و فقط یک چیز است: درگیر کردن مخاطب

Gamification چیست؟

اصطلاح GAMIFICATION یا بازی‌سازی در چند سال گذشته به ادبیات کسب‌وکار راه پیداه کرده است. به یک بازی که به آن علاقه دارید. فکر کنید. چه چیزی آن را جذاب می‌کنند؟ چه چیز باعث می‌شود که بارها و بارها دلتان بخواهد بازی کنید؟

گیمیفیکیشن یعنی از تمام ویژگی‌هایی که بازی‌ را برای آدم‌ها جذاب می‌کنند، در جاهای دیگر استفاده کنیم. ویژگی‌هایی مثل قواعد بازی، بردن و باختن، امتیاز کسب کردن و بسیاری موارد دیگر.

معمولا در طراحی GAMIFICATION بازی‌سازها خبره هستند. با این حال، برای هر موضوع یا کسب‌وکاری از هر نوع بازی نمی‌توان استفاده کرد. می‌توان با استفاده از بازی‌سازی میزان تعامل مشتریان و افراد عادی با کسب‌وکار را بالا برد و باعث افزایش اینگیجمنت ریت آنها شد.

در ادامه افزایش Engagement Rate  باعث وفادارسازی مشتری، خرید بیشتر توسط آنها و در نهایت پبدا کردن مشتریان جدید می‌شود.

اصول حاکم در طراحی گیمیفیکیشن چیست؟ 

  • شناخت مخاطب
  • ارتباط با کسب‌وکار
  • رقابت و ایجاد انگیزه
  • روش تبدیل بازی به پول

چگونه از گیمیفیکیشن استفاده کنیم؟

گیمیفیکیشن به معنی “استفاده از ویژگی‌های بازی” است. با استفاده از المان‌های بازی گیمیفیکیشن تلاش در جهت بالابردن انگیزه، حس رقابت و کنجکاوی، جهت افزایش تقاضای مشتریان می باشد.

اصلی‌ترین حوزه برای استفاده از قواعد بازی، بازاریابی و فروش است. چرا که با استفاده از این مفهوم می‌توان با یک تیر چند نشان را زد.

در فضای مجازی و خصوصا اینستاگرام، بهترین نمونه‌های کاربرد گیمیفیکیشن در کسب‌وکار را می‌توان مشاهده کرد که قطعا اکثر افراد موارد مختلف آن را بارها مشاهده کرده‌اند.

یکی از بهترین نمونه‌های این تکنیک، چالش‌های اینستاگرامی به شمار می‌رود. هر کدام از این نوع چالش‌ها، سعی می‌کنند با ایجاد حس رقابت، سرگرمی یا کنجکاوی کاربران، آنها را به انجام یک کار خاص سوق دهند.

در بسیاری از اوقات این کارمنجر به افزایش فالوورهای یک صفحه خاص یا مواردی اینگونه می‌شود. حتی کاربران در بسیاری از مواقع خود اطلاع چندانی در این خصوص ندارند، اما عملا در حال بازی کردن هستند. 

“Gamification” اصلی‌ترین سرگرمی بشر برای جذب مشتری و بازاریابی

بازی معروف Clash of Clans، نمونه موفقی از پیاده سازی گیمیفیکیشن در بازاریابی بود. دقت داشته باشید که در اینجا صحبت بر سر خودِ بازی نیست، بلکه موضوع اصلی منبع اصلی درآمد شرکت Supercell است که فروش گسترده الماس‌ها (Gems) به کاربران می باشد.

 نایکی و چالش‌های دویدنی!

“ایجاد انگیزه” یکی از اصلی‌ترین کاربردهای گمیفیکیشن است. انگیزه بحث بسیار مهمی در بحث بازاریابی است. شرکت نایکی در اپلیکیشن +Nike کاری کرده که چالش‌ها و موفقیت‌های مشتریانش مستقیما با برند نایکی ارتباط داشته باشد.

انگیزه دو حالت  کلی دارد:

  • بیرونی . که با یک عامل خارجی (مشوق‌هایی مثل پول، امتیاز، تخفیف و …) برانگیخته می‌شود.
  • درونی.  اما انگیزه درونی این گونه نیست. بعضی از فرم‌های انگیزه درونی چیزهایی مثل کاهش وزن و سلامتی، داشتن توانایی‌های جسمی بیشتر از دیگران، ترک سیگار و … هستند.

در اپ +Nike یکی از ویژگی‌های این اپلیکیشن، امکان اندازه گیری مسافتی است که هر روز می‌دوید و همچنین مقایسه وضعیت خود با دوستانتان (ایجاد حس رقابت). از دیگرامکانات این اپلیکیشن، می‌توان به اندازه‌گیری کالری‌های سوزانده شده، بررسی وضعیت خود نسبت به گذشته و هدف گذاری برای آینده اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید