پروموشن در اینستاگرام؛ پروموشن در دنیای بازاریابی و تبلیغات به چه معناست؟

پروموشن در اینستاگرام: پروموشن در دنیای بازاریابی و تبلیغات به چه معناست؟ در سال های اخیر، شبکه ی اجتماعی اینستاگرام سعی داشته است خود را فراتر از آن چیزی که اغلب افراد این برنامه را به عنوان قرار دادن عکس و ویدیوهای خنده دار می شناسند، معرفی کند. نرم افزار اینستاگرام علاوه بر سرگرمی، جنبه بازاریابی و کسب درآمد نیز داشته است. هر یک از الگوریتم های اینستاگرام دارای معانی خاص به خود می باشند.

آیا در شبکه ی مجازی اینستاگرام فعالیت دارید؟ در مورد هر یک از قسمت های این پلتفرم چه اطلاعاتی دارید؟ در این مقاله ما به موضوع پروموشن در اینستاگرام، پرداخته ایم. اگر تمایل به آشنایی و کسب آگاهی از این بخش اینستاگرام دارید، ما را تا آخر مقاله همراهی کنید.

مفهوم پروموشن یا پروموت در اینستاگرام چیست؟

در علم بازاریابی، نام فیلیپ کاتلر همواره نامی آشنا در میان متخصصان این حوزه می باشد. در این میان چهار آمیخته بازاریابی فیلیپ کاتلر در مدیریت بازاریابی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از این چهار مورد، پروموشن (promotion) می باشد. از جمله مهترین اهداف پروموشن می توان به آگاه کردن و اطلاع دادن به مخاطبان و کاربران نسبت به ویژگی محصولات و خدمات می باشد. بسیاری از شرکت های بزرگ با تاکید بر یک شعار و یا پیام خاصی نسبت به آن شرکت از پروموشن استفاده می کنند. پروموشن با استفاده از استراتژی های کوتاه مدت و بلند مدت به معرفی برند شما می پردازد و برند شما را از سایر برند ها، متمایز می سازد. بسیاری از شرکت ها و آژانس های تبلیغاتی با مشاوره دادن در زمینه ی پروموشن، شما را بهتر راهنمایی و کمک می کنند.

ظهور و گسترش پروموشن

فرایند پروموشن را در فعالیت های BTL  و یا به عبارتی پایین خط دسته بندی می کنند. متخصصان و کارشناسان حوزه بازاریابی، فعالیت هایی که در خصوص تبلیغات انجام می گیرند را براساس میزان و دامنه مخاطبان و کاربران، به سه دسته  بالای خط (Above-the-line)، روی خط (Through-the-line) و پایین خط (Below-the-line) معرفی کرده اند. تبلیغات در حوزه ی BTL، به صورت هدفمند برای جذب و اثر گذاری بر روی تعداد محدودی از مشتریان فعالیت می کنند. امروزه تکنیک های پروموشن، BTL و سمپلینگ در حوزه ی کسب و کار به طور ویژه ای توسعه یافته اند.

اما تعریف اصلی و مهم پروموشن، به روش ها، سیاست ها و برنامه هایی که برای ارتقا و ترویج پروموشن به کار می روند. جملاتی چون :

یکی بخر، دو تا ببر!

با هر خرید بالای 200 هزار تومان، از تخفیف 20% بهره مند شوید!

از جمله، عبارت هایی می باشند که در طول زندگی بسیار شنیده اید، از اجزای پروموشن می باشند. از پروموشن در ترویج کالاهای تند مصرف و پر گردش بیشتر طرفدار دارد.

به کار بردن پروموشن های قدرتمند چه دستاوردی را می تواند برای شما بدست آورد؟

استفاده از پروموشن های قوی و قدرتمند می تواند در کسب و کار ما بسیار کارآمد باشد. در زیر به مواردی از این دست از دستاوردها پرداخته شده است.

  •  تقویت تصویر ذهنی برند
  • افزایش فروش چشمگیر دوره ای
  • راه اندازی یک محصول جدید در بازار
  • ایجاد ارزش های خاص و ویژه در برند
  • فرهنگ سازی محصولات و خدمات جدید
  • بدست آوردن مشتری های وفادار و سبقت گرفتن از رقبا
  • قابلیت فروش و تبلیغات به صورت همزمان

آیا اجرای پروموشن در خصوص مشاغل دارای محدودیت می باشد؟

در جواب این پرسش باید گفت که در به کار بردن پروموشن، هیچ محدودیتی وجود ندارد. حتما این جملات که در ادامه بیان خواهند شد، آشناییت دارید.

  • در صنف مواد غذایی، آگاهی دادن به مصرف کننده بابت خواص محصول و همچنین معرفی آن محصول ( برند سازی و تخفیف های دوره ای).
  • در صنف محصولات آرایشی و بهداشتی، توضیح در مورد محصول و ویژگی های آن ( برند، قرعه کشی، اطلاع رسانی در مورد تخفیفات) یا راه اندازی یک کمپین تبلیغاتی.
  • اجرای پروموشن هایی در خصوص معرفی مشاغلی چون کافی شاپ ها، آژانس های هواپیمایی و هتل ها.   

رایج ترین روش ها و شیوه های پروموشن ها

برای ارتقا پروموشن ها، روش ها و راهکارهای متنوعی ارائه شده اند. در ادامه به روش های رایج در این مورد اشاره شده است.

فروش شخصی:

از قدیمی ترین تکنیک های موجود برای ترویج محصول، فروش شخصی می باشد. در این روش شما به ارتباط فرد با فرد ( فروشنده با مشتری ) نیاز دارید.

بازاریابی مستقیم:

در این بازاریابی، شما به صورت بالقوه با مشتریان ارتباط دارید. برای نمونه اگر فروشنده ی بیمه باشید. به جای اینکه تبلیغ عمومی در رسانه ها داشته باشید، به محل شماره گذاری خودرو می روید. از طریق ایمیل، شرکنندگان را به سمینار دعوت می کنید. ارسال پیامک نیز می تواند گزینه ی بسیار خوبی در کنار فرستادن ایمیل باشد.

ترویج فروش یا مشوق فروش:

پروموشن یا ترویج فروش از دیگر گزینه های بازاریابی می باشد. در این مدل از بازاریابی، شما برای مشتریان تان پاداش هایی را در نظر می گیرید و به افزایش فروش محصولات تان نیز کمک شایانی می کنید. قرعه کشی، مسابقه، کوپن تخفیف، پورسانت فروش به فروشندگان، تخفیف برای خرید بیشتر از 2 محصول از جمله موارد پروموشن می باشند.

تبلیغات:

از عمده اهداف اصلی پروموشن، اطلاع رسانی مشتریان از وجود محصول می باشد. همانطور که می دانید تا زمانی که مشتری ها از وجود محصولی اطلاع نداشته باشند، طبیعتا اقدام به خرید نیز نمی کنند. بنابراین شرکت ها دست به دامن تبلیغات می زنند. این تبلیغات می تواند در محیط هایی چون تلویزیون، بیلبوردهای تبلیغاتی، روزنامه ها و شبکه های مجازی باشد.

روابط عمومی و حضور در جامعه:

در این مدل از پروموشن، یک عبارت مهم همیشه به کار می رود و آن این جمله می باشد. ” قرار نیست ما همیشه برای شنیده شدن و دیده شدن، پول خرج کنیم.” برای بیان واضح تر، رسانه ها را به سه دسته طبقه بندی کرده ایم.

  • رسانه‌هایی که متعلق به خودتان هستند (Owned Media)
  • رسانه‌هایی که برای استفاده از آن‌ها و تبلیغ در آن‌ها پول می‌پردازید (Paid

 Media)

  • رسانه‌هایی که پوشش آن‌ها را به رایگان به دست می‌آورید (Earned Media)

با توجه به اینکه شما مستقیما به رسانه ها پول نمی‌دهید تا برای شما تبلیغ کنند، اما باید هزینه‌های پرداخت شود تا نهایتاً اتفاقی بیفتد و رسانه‌ها حاضر شوند از شما حرفی بزنند و تبلیغ صورت گیرد.

امیدوارم با مطالعه این مقاله توانسته باشید با پروموشن آشنا شده باشید و اطلاعات کافی را بدست آوردید.

برای مطالعه بیشتر : کسب درآمد از فریلنسری؛ چگونه از فریلنسری کسب درآمد کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید