نامگذاری برند؛ چه اصولی را باید در انتخاب نام هابرای برندها رعایت کنیم؟

نامگذاری برند؛ چه اصولی را باید در انتخاب نام هابرای برندها رعایت کنیم؟ هر کسب و کاری که بخواهد خود را به سطح بالایی برساند و حرفی برای گفتن داشته باشد، باید یک مشخصه و هویتی از خود داشته باشد. انتخاب نام برای یک برند از اهمیت بالایی برخوردار است. چراکه معرف آن کسب و کار و محصول به دنیا می باشد. در این میان معانی نام ها نیز باید بسیار دقیق انتخاب شوند.

آیا شما برای کسب و کار خود از نام های اصیل استفاده کرده اید؟ نام انتخابی تان را بر چه اساسی انتخاب کرده اید؟ ما در این مقاله به موضوع جذاب نامگذاری بر روی برندها، پرداخته ایم. اگر شما نیز تمایل به انتخاب نامی بر روی محصول تان دارید، ما را تا آخر مقاله همراهی کنید.

تاریخچه نامگذاری برند:

نام و یا علامت تجاری که از قرن 19 به محصولات بسته بندی شده اضافه شده است. هنگامی که تولیدات محلی از کارخانه جات به بیرون حمل می شوند، برای شناسایی آنها از آرم ها و نشان های مخصوصی بر روی محصولات حک شده اند. تولید کنندگان محصولات به این نتیجه رسیدند که عرضه محصولات به یک شکل در بازار جایگاهی ندارد و نیازمند متقاعد کردن جایگاه بازار نیز می باشد. برای مشخص کردن محصولات تولیدی، کارخانه جات و شرکت ها به انتخاب نامی برای محصولات شان اقدام کرده اند.

از اولین نام های تجاری یا برندها می توان به صابون کامپبل، نوشابه کوکاکولا و جو کراکر اشاره کرد. در حدود سالهای 1900 والتر تامیسون یک آگهی تبلیغاتی را تنظیم و طراحی کرد. این آگهی امروزه با عنوان نامگذاری تجاری مطرح می شود. در این زمان شرکت ها شعارها و نام های تجاری شان را انتخاب نمودند و این امر به طراحی تبلیغات در رسانه های اجتماعی نظیر رادیو و تلویزیون انجامید. در دهه ی 1940 تولید کنندگان به روش هایی دست یافتند که بتوانند با نام تجاری خود، با مشتریان ارتباط برقرار کنند. این راه ارتباطی منجر به وفاداری در مشتریان شد.    

هدف از نامگذاری برند چیست؟

هر متولدی که پا بر روی این کره ی خاکی میگذارد، نیازمند داشتن نام و هویت است. این مفهوم هم می تواند برای انسان و هم می تواند برای کسب و کار و محصول و خدمات به کار رود.

برای شروع بر روی تعدادی از این برندها تمرکز داشته باشید. اپل، سامسونگ، آدیداس، شنل، آمازون و… ! طبیعتا تمامی برند هایی که گفته شد را می شناسید و یا از مشتریان آنها می باشید. چه چیزی باعث شده است که شما بعنوان یکی از مشتریان و مخاطبان آنها بشمار روید و برند آنها در ذهن شما بماند؟ بله درست حدس زدید، نام برند تمام آن چیزی است که شما در وهله ی اول با آن محصول و خدمات آشنا می شوید و زمان های طولانی در خاطر شما می ماند.

عمده دلیل نامگذاری برندها در صدا زدن آنها است. اما در مبحث برندینگ بعنوان بخشی از هویت کلامی نیز محسوب می شود. بنابراین بسیار اهمیت دارد که نام برند چه باشد. یا اینکه چه معانی را با خود حمل کند. برای نمونه برند اپل که در واقع به معنای سیب می باشد، این سیب به خودی خود دارای معنی نمی باشد. اما زمانی که همراه با محصولی شناخته شود، بار معنایی به خود می گیرد و به نوعی تحول گرا می شود. از نظر متخصصان برند سازی، انتخاب نام نیازمند شناسایی هویت برند و عاملی قدرتمند در راستای استراتژی برند سازی می باشد.

لازمه ی نامگذاری صحیح برند چه مواردی می باشد؟

 از آنجاییکه برندها در حافظه و ذهن ما به طور طولانی ثبت می شوند، دارای اهمیت فراوانی می باشند. مهم ترین بخش در نامگذاری برند، هویت کلامی آن است. برای مثال وقتی از شما پرسیده می شود چه شیری مناسب است برای خریدن، طبیعا شما به جای توضیح درصد های چربی و قند آن، به نام برند شیر اشاره خواهید کرد. در زیر ما به یکسری از نکاتی که برای نامگذاری ضرورت دارند، اشاره کرده ایم.

  • برند انتخابی ما عامل اصلی هویت برند است.
  • به شناخت و یادآوری آن برند کمک شایانی می کند.
  • موجب انگیزه و ترغیب مشتری به خرید می شود.
  • قابلیت انتقال احساس خوب و مثبت را به مخاطبان دارد.
  • احساس متفاوت بودن و تمایز را با سایر برند ها نمایش می دهد.

اصول اساسی در نامگذاری برند:

برای داشتن یک نام اصولی و اساسی که در ذهن مشتریان و مخاطبان تثبیت شود، باید به درستی انتخاب شود. در زیر به نکات و استانداردهای لازم و ضروری اشاره شده است.

 انتقال احساس مثبت و خوب:

برندی را در نظر بگیرید که می تواند احساس خوبی را در شما ایجاد کند. این برند می تواند باعث خلاقیت و همچنین رشد و رونق اقتصادی شود. بنابراین انتخاب نامی که باعث ایجاد حس مثبت شود، بسیار قابل احترام و ارزشمند است. در این مبحث با عملکرد برند در وهله ی اول کاری نداریم.

 معنی و مفهوم داشته باشد.

در نظر برند شناسان و متخصصان این حوزه، معانی اهمیت چندانی ندارند. چرا که معنی برند در افراد عادی و متخصصان به یک شکل نمی باشد. انتخاب نامی برای برند تان به تعریف آن مکان و محصول کمکی بزرگی می کند. یک قهوه خانه را در نظر داشته باشید. عموما قهوه خانه ها محیطی مردانه دارند و خانم ها به راحتی نمی توانند در آنجا تردد نمایند. اما اگر اسم آن را به نسترن تغییر دهیم، خواهید دید که این قهوه خانه محل تردد خانم ها و آقایان خواهد شد.

در حوزه برند سازی، یکپارچگی برند اهمیت بسیار فراوانی دارد. در نظر داشته باشید که معنای لغوی تان نباید منفی باشد. برای نمونه یک شیرینی فروش را تصور کنید که نام مغازه اش باتلاق می باشد. آیا شما با خواندن و یا شنیدن این نام تمایل به رفتن به داخل آن مغازه و خرید خواهید داشت؟. معنای لغوی برند باید با هویت آن تناسب داشته باشد.

 محدودیت نداشته باشد.

در انتخاب و نامگذاری برند، باید آینده آن را نیز در نظر گرفت. اگر زمانی تمایل داشته باشید کسب و کارتان را بین المللی کنید و به دنیا عرضه کنید. بایستی نام مورد نظرتان در زبان های دیگر معنی خاصی نداشته باشد. نکاتی که در این زمینه باید توجه شود:

  1. برای ورود به بازار جدید محدودیت ایجاد نکند.

2. در شهر یا کشور جدید، مفهوم منفی در بر نداشته باشد.

3. تک باشد و در بازارهای بین المللی وجود نداشته باشد.

4. خوش آوا و خوش صدا باشد.

آوای نام ها می تواند مخاطب و مشتری را به خود جذب و یا آن را دفع کند. متاسفانه بسیاری از این برندها در زیر خط فقر به سر می برند. البته نباید سلایق هر فرد را نیز نادیده گرفت. بعضی از نام ها، آوای خوش ندارند. برای نمونه نام هایی چون رازک، عبیدی، زامیاد و شماران از جمله این موارد می باشند.

امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید با رعایت نکات بالا نام بسیار مناسبی برای کسب و کارتان انتخاب نمایید.

برای آشنایی بیشتر با بحث برندینگ : گام های اساسی در برند سازی؛ اصول اولیه برندسازی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید