از تکنیک های کارگردانان سینما برای فیلم برداری استفاده کنید!

از تکنیک های کارگردانان سینما برای فیلم برداری استفاده کنید! شاید برای شما نیز ساختن موزیک ویدئو یا فیلم حرفه ای، یک رویا باشد. اما بدانید که برای تبدیل شدن به یک فیلم بردار، داشتن تجهیزات حرفه ای کافی نیست. عواملی مانند تنظیم دوربین و انتخاب نور مناسب برای هر صحنه و … در ساخت یک ویدئو جذاب تاثیرگذار است. همچنین دانستن تکنیک های عکاسی نیز، می تواند کمک زیادی به موفقیت شما در این مسیر کند. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با تکنیک هایی برای فیلم برداری حرفه ای آشنا کنیم تا بتوانید تولید محتوای ویدئویی بهتری را ارائه دهید.

تکنیک های فیلم برداری و عکاسی

اکستریم لانگ شات برای نمایش فضا در فیلم برداری

در این سبک، تصویربرداری از یک منطقه بسیار گسترده انجام می شود. معمولا برای نشان دادن مقیاس موضوعات در رابطه با محیط اطراف از این تکنیک استفاده می کنند. این سبک از فیلم برداری می تواند تغییر از یک منطقه بزرگ به منطقه دیگر را به خوبی نشان دهد. از فاصله ی دور با یک نمای کلی سوژه ی محیطی مورد نظر خود را با استفاده از تکنیک اکستریم لانگ شات فیلم برداری کنید.

لانگ شات در فیلم برداری

نمای چشم پرنده، مرتفع و رویایی

این تکنیک، مانند تکنیک اکستریم لانگ شات، مقیاس گسترده ای را در بر میگیرد. اما تفادت در این است که در این تکنیک، تصویربرداری از زاویه بسیار بالاتر است. ارتفاع تا جایی است که جاده ها، ساختمان ها و یا درختان به صورت اشکال و خطوط انتزاعی دیده می شوند. از این تکنیک معمولا به عنوان یک برداشت برای معرفی و انتقال صحنه مورد نظر استفاده می شود.

لانگ شات یا فول را به خاطر بسپارید

لانگ شات را با نام های برداشت کامل، فول یا عریض نیز می شناسند. این برداشت، یک عکس از منطقه است به طوری که مخاطبان می توانند تسلط و نگاه بهتری نسبت به آنچه اتفاق می افتد، داشته باشند. اما هنوز به اندازه کافی نزدیک نیستند تا بتوانند جزئیات اتفاق را به خوبی لمس کنند. در این تکنیک سوژه ها نیز به دوربین نزدیک تر هستند اما فاصله ی آنها به گونه ای است که جزئیات نشان داده نمی شوند. در واقع می توان گفت: مخاطب هنگام تماشای این ویدئو نسبت به آنچه اتفاق می افتد آگاه است اما از لحاظ عاطفی در صحنه حضور ندارد.

شات متوسط، تکنیکی کاربردی در فیلم برداری

در این برداشت دوربین بیشتر از حالت لانگ شات به سوژه نزدیک است. این تکنیک به بینندگان این امکان را می دهد که در احساسات صحنه دخیل باشند. آنها در این حالت خود را به سوژه نزدیک تر می دانند و عواطف آنها تحت تاثیر قرار می گیرد. این قاب را زیاد دیده اید. در این نوع تصویر برداری، دوربین قابی از کمر به بالا برای فرد موردنظر ایجاد می کند. این تکنیک برای فیلم برداری از صحنه های عمومی، گفتگوی چندنفره یا مصاحبه با دوربین کاربرد زیادی دارد.

کلوزآپ مناسب برای به تصویر کشیدن جزئیات در فیلم برداری

در این برداشت، قاب تصویر چهره ی فرد را از تمام سر تا چانه یا گردن در بر می گیرد. دراین حالت مخاطب می تواند جزئیات احساسات سوژه را نیز درک کند. این برداشت، تمرکز بیشتری برای نمایش چهره دارد و زمینه کمتر دیده می شود.

اگر به دنبال تکنیکی هستید تا بتوانید با استفاده از آن کوچک ترین تغییرات صورت کاراکتر خود را فیلم برداری کنید، از کلوزآپ استفاده کنید. این تکنیک می تواند تاثیر بیشتری بر مخاطب بگذارد، زیرا او از تمام جزئیات مطلع می شود.

اکستریم کلوزآپ، کوتاه و تاثیرگذار

اگر به دنبال صحنه هایی هستید تا بتوانید شدت عاطفی یک موضوع را افزایش دهید، از تکنیک اکستریم کلوزآپ استفاده کنید. در این تکنیک بزرگ نمایی روی چهره شخصیت صورت می گیرد. در این حالت شما می توانید فقط روی چشم ها یا حتی دست ها تمرکز کنید. این تکنیک را می توانید در خصوص اشیاء نیز به کار ببرید. مانند نمایش دادن ابزار کار یک شخص، یا کار کردن با یک کالای خاص نمونه هایی از این ترفند هستند. در این عکس ها پس زمینه دیده نمی شود و می توان گفت فاقد بک گراند هستند. برای تنظیم روحیه، اضافه کردن درام یا صمیمیت زیاد از این تکنیک فوق العاده استفاده کنید.

کلوز آپ در عکاسی و فیلم برداری

زاویه کج برای نمایش اضطراب و آشفتگی

اگر در ساخت ویدئوی خود، به دنبال ایجاد صحنه ای هستید تا بتوانید بی نظمی یا آشفتگی را به تصویر بکشید از این تکنیک استفاده کنید. زاویه کج معمولا برای نشان دادن وضعیتی است که کاراکتر یا سوژه موردنظر شرایطی را در عدم آرامش و سازگاری به سر می برد. اگر در تولید محتوای خود قصد نمایش احساس ناخوشایند یا ناپایدار را دارید از زاویه کج غافل نشوید.

برداشت از پشت شانه مناسب برای مکالمه

همانطور که از نام آن پیداست این برداشت از پشت سر یا شانه ی فرد در پیش زمینه و بدون فوکوس انجام می شود. این در حالی است که سوژه موردنظر در پس زمینه در کانون توجه قرار می گیرد. این یکی از مهم ترین و محبوب ترین تکنیک های سینمایی است. بااستفاده از این تکنیک می توانید، عمق موردنیاز را به یک برداشت بدهید. علاوه بر آن این تکنیک برای تصویربرداری و ساخت صحنه های مکالمه ای عالی است.

برداشت با زاویه کج، آسان و سینمایی

تصویربرداری کج یا شیب‌دار بسیار آسان است. این تکنیک بهترین راه برای تبدیل این تکنیک ساده به یک عکس زیبا می باشد. همچنین هماهنگی دقیق حرکت دوربین به سمت بالا یا پایین با برخی اقدامات داخل صحنه همراه است. این روش می‌تواند به عنوان یک تصویر زمینه از یک منظره با زاویه دید وسیع یا برای آشکار کردن آهسته چیزی، در انتهای تصویر استفاده شود. قطعا نمونه این تکنیک را در سینما زیاد دیده اید.

شات متحرک و هیجانی

شات متحرک، دقیقا شبیه به شات شیب دار است اما با این تفاوتکه در این حالت، برداشت به صورت افقی صورت می گیرد. این شات می تواند به آسانی برای نشان دادن محیط اطراف مورداستفاده قرار بگیرد. شما می توانید با استفاده از یک تثبیت کننده یا چیزی شبیه به آن، دوربین را صاف و صحیح نگه دارید تا نتیج حرفه ای را به دست آورید.

برای مطالعه بیشتر : تولید محتوا با اینشات چگونه است؟!

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید