تقویم محتوایی

چه عاملی باعث ضرورت داشتن تقویم محتوایی می شود؟ امروزه بازاریابی محتوا به عنوان یکی از موارد بسیار مهم در کسب و کارهای مدرن باب شده است. لزوم جذب مخاطبان و کاربران زیاد در این فضای مجازی، به به کارگیری متداوم محتوا می انجامد. با داشتن یک برنامه منسجم و هدفمند، می توانید محتواهای بسیار خوبی را تولید نمایید. آیا تا به امروز به داشتن یک تقویم خاص فکر کرده اید؟ چه اطلاعاتی از این تقویم معروف دارید؟ در این مقاله ما به موضوع تقویم محتوایی و چرایی استفاده از آن، پرداخته ایم. اگر شما نیز تمایل به کسب اطلاعات کافی در این زمینه هستید، ما را تا اخر مقاله همراهی کنید.

تقویم محتوایی

تقویم محتوایی به چه تقویمی گفته می شود؟

 تقویم محتوایی یا تقویم محتوا، به محتوایی که از آن با اصطلاحات Content Calendar  و Editorial Calendar شناخته می شوند، گفته می شود. همچنین از جمله ابزارهای کلیدی در تولید محتوا بشمار می رود. تقویم محتوایی یک تقویم ساده ای می باشد که در تمامی محتواها و مطالبی که شما قصد انتشار دادن آنها را دارید، به کار می رود. در این تقویم، زمان انتشار، جزئیات این محتواها و همچنین طبقه بندی آنها نوشته می شوند. این تقویم برای تولید محتوای شما بسیار کارآمد می باشد و کار شما را تسریع می بخشد. به بیان واضح تر تقویم محتوایی، یک جدول برنامه ریزی روزانه برای تولید کنندگان محتوا می باشد. این تقویم از یک جدول برنامه ریزی تشکیل شده است، که دارای فیلدهای متفاوتی می باشد. در این تقویم شما می توانید با استفاده از جدول ها و نمودارهای مختلف، عملکرد خودتان را ارزیابی کنید.

تقویم محتوایی از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

این تقویم از قسمت های مختلفی برای راحتی و تسریع شما در امر برنامه ریزی ایجاد شده است. در زیر به قسمت ها و اجزای این تقویم، اشاره شده است.

  • عنوان، موضوع محتوا و تاریخ انتشار
  • مشخصات نویسنده ی تولید محتوا
  • موقعیت و مکان انتشار محتواها
  • نوع محتوا
  • دسته بندی و ارائه وضعیت محتوا
  • موقعیت مخاطبان و کاربران
  • دلایل و لزوم استفاده از این تقویم خاص

چه دلایلی لزوم استفاده از تقویم محتوایی را اهمیت می بخشد؟

چهار مورد برای استفاده از تقویم محتوایی وجود دارد که شما را برای داشتن آن مجاب می کند. در زیر این چهار مورد به طور کامل بیان شده است.

 صرفه جویی در زمان:

بهینه ترین شکل استفاده از زمان، داشتن تقویم محتوایی می باشد. داشتن برنامه ریزی در این تقویم از ایجاد اضطراب و سردگمی می کاهد. همچنین از انتشار محتواهای تکراری جلوگیری می کند.

 پست گذاشتن منظم و افزایش تعامل با کاربران:

تقویم محتوایی بویژه در بازاریابی محتوایی موجود در شبکه های مجازی، به قرار دادن مرتب پست ها ی شما کمک شایانی می کند. با این عملکرد منظم، با کاربران تعامل بیشتری خواهید داشت.

 جلب اعتماد موتورهای جست ‌و جو و الگوریتم شبکه‌های اجتماعی:

قرار دادن پست ها و محتوای بروز به برنامه گوگل و شبکه های اجتماعی این پیام را می فرستد که شما در کار خود جدی هستید. همینطور تمایل به تولید محتوای مناسب دارید. با این عملکرد شما، گوگل نیز رتبه شما را بالاتر می برد. همچنین امکان دسترسی کاربران زیادی را به محتوای شما فراهم می کند.

 جلب اعتماد مخاطبان:

محتوای مناسب شما عامل جذب مخاطب می باشد. کاربران با مطالعه دو پست شما، بار سوم از روی میل و کنجکاوی شان به سمت محتواهای شما خواهند آمد. اگر از طرفداران روزنامه و مجله باشید، حتما حس انتشار نسخه جدید را داشته اید. عملکرد منظم شما، موجب جذب مخاطبان و جلب اعتمادشان خواهد بود.

ویژگی هایی که هر تقویم محتوایی باید داشته باشد

برای داشتن یک تقویم حرفه ای باید یکسری از خصوصیات در آن رعایت شوند. در زیر به تعدادی از این نکات اساسی و مهم، پرداخته شده است.

 سرمقاله (Editorial):

بخش سرمقاله از مهم ترین قسمت های هر تقویم محتوایی می باشد. در اصل بخشی از محتوایی می باشد که برای پست های وبلاگی، شبکه های مجازی و یا پادکست ها منتشر می شود.

 پلت فرم (platform):

پلت فرم به محل که برنامه محتوایی شما در آنجا، نقش میزبان را ایفا می کند. اگر تولید محتوا توسط خودتان انجام گیرد، انعطاف بیشتری در انتخاب ابزار خواهید داشت. اما اگر در این امر تیم محتوا دارید، به مشخص کردن اجزای تیم شما خواهد پرداخت.

 تبلیغاتی (promotional):

در بدو تبلیغات از خودتان این سوال را بپرسید. ” چگونه می توانم محتوایم را تبلیغ و ترویج دهم؟”. محتوای تبلیغاتی خودتان را مشخص نمایید. ضرورت ندارد که فعالیت‌های تبلیغاتی شما از این تقویم جدا باشند. اما گزینه ی خوبی است که آنها را با یک رنگ دیگر مشخص کنید.

ابزارهای کاربردی برای داشتن تقویم محتوایی

ابزارهای مختلفی برای راحتی شما در امر نوشتن تقویم محتوایی تولید شده اند. به چند نمونه از این ابزارها که در زیر بیان شده اند، توجه داشته باشید.

Trello:

ترلو، ساده‌ ترین و خوش ‌آب ‌و رنگ‌ ترین ابزار آنلاین برای مدیریت این تقویم است. این سایت امکان تیم سازی را برای هر تیم با فضاها یا بردهای جداگانه برای پیش بردن کارها فراهم می کند.

 Asana:

آسانا ابزار دیگری است که برای مدیریت تقویم محتوایی بسیار مناسب می باشد. در این ابزار استفاده از نمودار گانت نیز امکان پذیر می باشد.

 Zenkit:

این ابزار مدیریت تقویم معروف، قابلیت استفاده از مایند مپ (نقشه ذهنی) و نمودارهای سلسله مراتبی را به شما می دهد. داشتن برنامه به همراه ترسیم آن می تواند از جذاب ترین کارها باشد.

چگونه یک تقویم محتوایی بسازیم؟

  •  تعیین مخاطب: قبل از شروع به طراحی تقویم محتوایی تان، مخاطبان تان را بشناسید؟ کاربران در چه رنج گروه سنی قرار دارند؟ از چه محتوایی خوششان می آید؟ باید شخصیت مخاطب را مشخص کنید.
  • تعیین بسترهای انتشار محتواها: پس از آماده شدن محتواهای تان، تمایل دارید در چه بستری به انتشار آنها بپردازید؟ کدام سایت ها برای محتواهای بیزینسی مناسب هستند؟
  • تعیین هدف و KPI: هر عملی که بدون هدف باشد، بی نتیجه خواهد بود. در تقویم تان، نتایج این اهداف را نیز مشخص کنید.
  • هماهنگی با تیم تولید محتوا: در مراحل پایانی با اعضای تیم خود هماهنگی داشته باشید. اعضا را با هم تیمی ها و تقویم محتوایی آشنا کنید.

امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید با تقویم محتوایی آشنا شوید و برای خود یک تقویم خاص تولید کنید.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه بیشتر : چند قدم تا راه اندازی بزرگترین فروشگاه اینستاگرامی

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید