بازاریابی دیجیتال و راهکارهای موفقیت در آن!

بازاریابی دیجیتال و راهکارهای موفقیت در آن! علم بازاریابی از قدیمی ترین علم ها به شمار می رود. این علم به گونه ای می باشد که همواره باید خود را به روز نگه داشته و همگام با آن همسو باشید. چند سالی است مبحث بازاریابی در راستای علم تکنولوژی گام برداشته است و انواع مختلفی از آنها به گوش ما می رسد. بنابراین همواره خود را به روز نگه دارید و با انواع بازاریابی همگام شوید.

آیا شما نیز با بازاریابی دیجیتال آشناییت دارید؟ از چه راهکارهایی برای رسیدن به موفقیت از طریق آن به کار برده اید؟ در این مقاله ما به موضوع جذاب بازاریابی دیجیتال، پرداخته ایم. اگر شما نیز تمایل به آشنایی با این نوع از بازاریابی دارید، ما را تا آخر مقاله همراهی کنید.

معنی بازاریابی دیجیتال چیست؟

در واقع دیجیتال مارکتینگ از دو کلمه دیجیتال + مارکتینگ تشکیل یافته است. قسمت اول این واژه دیجیتال می باشد که به ابزارهای مورد استفاده در این نوع از بازاریابی اشاره دارد و قسمت دوم این واژه مارکتینگ است که به بازاریابی و فروش مربوط می شود. ولی برای بیان دقیق تر این نوع از بازاریابی باید افزود که ” نوعی از بازاریابی محسوب می شود که برای محصولات و خدمات متنوع به شمار می رود که در آن از فناوری های دیجیتال نیز به کار گرفته می شود.” عمده فعالیت این بازاریابی در فضای اینترنت انجام می گیرد. یا به بیان دیگر به هر نوع بازاریابی که در راستای به فروش رساندن محصولات و خدمات به وسیله دستگاه های الکترونیکی نیز از جمله تعاریف این نوع از بازاریابی محسوب می شود.

با گسترش دادن و ترویج فرهنگ استفاده از کسب و کارهای آنلاین و دیجیتالی به جای شیوه های بازاریابی سنتی و گذشته به این باور رسیده اند که دیجیتال مارکتینگ بسیار اهمیت دارد. بسیاری از افراد دیجیتال مارکتینگ را معادل اینترنت مارکتینگ می دانند، ولی در واقع این شاخه از مارکتینگ زیر مجموعه دیجیتال مارکتینگ می باشد.

اهمیت و ضرورت استفاده از بازاریابی دیجیتال:

از بدو ابداع وسایل الکترونیکی، ارتباط این ابزارها با انسان ها روز به روز در حال گسترش می باشد. در برخی از کشورها، بسیاری از افراد بیش از 12 ساعت از وقت خود را به فعالیت در این ابزارهای الکترونیکی می گذرانند. بنابراین نقش ابزارهای الکترونیکی در زندگی روزمره انسان ها نقش و اهمیت بسیاری را دارد.

اجزای اصلی یک بازاریابی دیجیتال:

برای به کار بردن از بازاریابی دیجیتال بایستی در وهله ی اول با اجزای آن آشناییت داشته باشید. در زیر به مواردی از این اجزا اشاره شده است.

  •  برند و کسب و کار
  • جایگاه برند در موقعیت کنونی و همچنین در رابطه با فعالیت های بازاریابی جاری و گذشته
  • اهداف و برنامه ها
  • مخاطبین هدف
  • رقبا
  • برنامه بازاریابی
  • روش ها و اصول بازاریابی
  • شاخص عملکرد کلیدی (KPI)
  • الزامات تحقق استراتژی
  • بازه زمانی مشخص
  • بررسی مجدد و بازنگری پروسه اجرای استراتژی

شاخص عملکرد کلیدی چگونه شاخصی می باشد؟     

شاخص عملکرد کلیدی  ( Key Performance Indicator ) که به اختصار KPI شناخته می شود، یک معیار قابل اندازه گیری است. این معیار نشان دهنده آن است که یک کسب و کار تا چه حدی در رسیدن به استراتژی های تعیین شده خود، موفق عمل می کند. از طریق این شاخص می توان عملکرد خود را اندازه گیری کرد. به منظور اینکه با این شاخص در ارتباط باشید و در کسب و کار خود به کارگیرید، باید یک سری سوالاتی را مد نظر داشته باشید.

  1.  انجام فعالیت های بازاریابی دیجیتال و تدوین استراتژی چه خروجی را در بر خواهد داشت؟
  2. به وسیله چه ابزارهایی می توان این خروجی ها را اندازه گیری و ارزیابی کرد؟
  3. چگونه می توان در این خروجی ها تغییراتی را ایجاد کرد؟

به یاد داشته باشید در زمان های معینی این فرایند را از ابتدا بازنگری داشته باشید.

دلایلی که در سال های آتی به بازاریابی دیجیتالی نیاز خواهید داشت:

با پیشروی جهان به سمت صنعت تکنولوژی و دیجیتال، مواردی که در زیر بیان شده اند ضرورت استفاده از این نوع بازاریابی را به خوبی شناسانده اند.

 بدون جهت حرکت می کنید.

اگر منابع کافی برای دستیابی اهداف نداشته باشید، نمی توانید از طریق تجزیه و تحلیل به ارزیابی نسبت به دستیابی به اهداف خود برسید.

 مخاطب آنلاین یا سهم بازار را نمی شناسید.

شما در بازاریابی خود بایستی با پرسونای مشتری و تقاضای مشتری تان آشناییت داشته باشید. با توجه به ویژگی ها و رفتارهای مشتری، رقبا و گزاره ها در بازاریابی سنتی با بازاریابی در حال حاضر متفاوت است.

 رقیبان حاضر و نوپا به افزایش سهم بازار خواهند رسید.

عدم استفاده از منابع کافی در بازاریابی دیجیتال و یا به کارگیری روش تک منظوردهی، رقبا را برای پیشی گرفتن از شما آماده خواهد کرد.

 مشتریان آنلاین را به خوبی نمی شناسید.

بسیاری از ابزارها برای میزان بازدید به کمک شما آمده است. اما هیچ یک از این ابزارها از تمایل و افکار بازدید کنندگان خبری نمی دهند.

 پول و زمان را از طریق تکرار هدر می دهید.

اگر چه منابع کافی را در این زمینه داشته باشید، باز هم منابع موجود خود را هدر می دهید. این مورد در شرکت های بزرگتر بیشتر دیده می شود. این شرکت ها گاهی از افیلیت مارکتینگ استفاده می کنند.

راهکارهای مورد نیاز برای عملکرد موفق در بازاریابی دیجیتال:

بهینه سازی موتورهای جستجو:

اگر در ذهن خود در این تفکر هستید که با ایجاد یک سایت می توانید بازدید کنندگان بسیاری را به خود جذب کنید، سخت در اشتباه اید. بسیار سایت هایی هستند که در زمینه کاری شما فعالیت می کنند.

بازاریابی محتوایی:

تولید محتوا برای هر مدلی از کسب و کارها ضرورت و اهمیت دارد. بدین منظور محتوای شما برای مخاطبان هدف تولید می کنند. چرا که مخاطبان را برای خواندن این مطالب علاقه مند می کنند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی:

چند سالی است که شبکه های اجتماعی نقش پر رنگی را در بازاریابی ایفا می کنند. این مدل از بازاریابی مزایای بسیاری را برای شما خواهد داشت. برای نمونه، موجب ارتباط بهتر با مشتریان، بهبود ترافیک سایت ها، افزایش اعتبار آنلاین و همچنین وفاداری مشتریان در افزایش فروش بسیار کارآمد است.

بازاریابی با افراد تاثیرگذار:

بازاریابی به وسیله بلاگرها و اینفلوئنسرها امروزه یک موضوع بسیار داغ در این شبکه های مجازی می باشد. به کارگیری از این اینفلوئنسرها جایگزین بسیار مناسبی در بازاریابی سنتی می باشد. روش های متنوعی چون هدیه دادن محصولاتی به اینفلوئنسرها، تخفیف گذاشتن برای مخاطبان، پست های تبلیغاتی، دعوت به رویدادها و… ابزارهای مناسبی برای بازاریابی دیجیتالی هستند.

امیدورایم با مطالعه این مقاله توانسته باشید با بازاریابی دیجیتالی آشنا شوید و با به کارگیری راهکارهای ذکر شده از بازاریابی موفقی بهره مند شوید.

برای مطالعه بیشتر : چه عاملی باعث تغییر نام برنامه فیسبوک به متا شد؟

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید