بازاریابی خلاق چیست و استراتژی های آن چگونه انجام می شود؟

بازاریابی خلاق چیست و استراتژی­ های آن چگونه انجام می ­شود؟ برای رسیدن به تعریف بازاریابی خلاق ابتدا باید گام به گام پیش برویم. باید ببینیم که در گام اول نیاز ما چیست و چه کارهایی باید انجام دهیم. بازاریابی خلاق در واقع تلفیق علم مارکتینگ و خلاقیت است. خوب می­دانیم که برای انجام استراتژی­ های بازاریابی خلاق، به تنهایی نمی­توان کاری از پیش برد. تصور همگان این است افراد در گروه های مختلف هرکدام مشغول به کاری هستند.

در گام اول بازاریابی تعداد مشخصی از افراد بسته به نیاز و بزرگی کسب­ و کار ما مضغول به انجام کاری هستند و به طور مثال عده ای در حال یادداشت­ برداری، شناسایی الگوهای جامعه­ شناسی و … می­ باشند. عده­ ای دیگر نیز کار تحلیل و آنالیز آمار را برعهده دارند.

این وظایف را در یک اصطلاح به شما معرفی می­کنیم، مجموعه داده ­ها! بله درسته، این دقیقا گام اول در امر بازاریابی خلاق می­باشد.

اما سوال اینجاست که در گام بعدی و حتی مراحل بعد تر چه کار هایی باید انجام داد؟ در ادامه با یک مطلب دیگر از پراوش قصد داریم به مبحث خلاقیت و کاربرد های آن در بازاریابی خلاق، استارتاپ­ ها و … بپردازیم.

خلاقیت چه تاثیری در روند بازاریابی خلاق دارد؟

گام دوم برای انجام هر چه بهتر استراتژی­ های مربوط به بازاریابی خلاق، خلاقیت می­ باشد. همانطور که گفتیم یکی از الزامات این نوع از بازاریابی، خلاقیت است. چرا که این مقوله خیلی می­تواند از مبحث شکل­ گیری ایده­ ها مهم­تر و کاربردی­ تر باشد.

این که چگونه به یک ایده شکل دهیم تا به یک محصول قابل فروش برسد، از خلاقیت نشات می­گیرد. یا این که پتانسیل فروش یک محصول را بسنجیم و ارزیابی کنیم که می­ توانیم با این محصول وارد بازار کار شویم یا خیر! پس روی این موضوع باید مطالعه و تلاش کرد تا هر روز بهتر از روز قبل بود. چرا که شکل ­دادن به یک ایده ­ی خام با استفاده از خلاقیت مانند گل سفالگری می­ ماند. با فکر و خلاقیت خود به آن گلی بی شکل، طرح می­ دهیم و منجر به ساخت یک اثر هنری می­ شویم.

بازاریابی خلاق را چگونه تعریف می­ کنید؟

طی تحقیقات و مطالعه­ ی ما، بازاریابی خلاق به صورت­ های گوناگون تعریف می­شود.

طبق تعریفی که در Business Dictionary وجود دارد می­ توان این مبحث را به صورت زیر بیان کرد:

بازاریابی خلاق، یک ایده­ی کلی برای راه ­اندازی یک کمپین تبلیغاتی توسط یک گروه استارتاپی می­باشد!

همانطور که بالاتر اشاره کردیم، این مبحث قطعا یک کار گروهی است. گروهی متشکل از کپی ­رایترها، مدیر خلاق و مدیر هنری می باشد.

طی تعریف دیگری از بازاریابی خلاق باید گفت که :

در استراتژی بازاریابی خلاق، باید پیام ما با در نظرگرفتن مخاطب و محتوا به صورت خلاصه اما مفید منتقل شود. همین موضوع خط مشی کپی­ رایتر ها، گرافیست­ ها و طراحان در امر توسعه تبلیغات خواهد بود.

استراتژی بازاریابی خلاق چگونه عملی می ­شود؟

استراتژی این نوع از بازاریابی چگونگی تبلیغات، اهداف آن و … به طور کامل برای ما روشن می­کند. پس باید تا الان به اهمیت این موضوع برای استارتاپ­ ها پی برده باشید.

هر موردی برای مدیریت خوب باید به اجزای کوچکتری تقسیم شود. بازاریابی خلاق نیز از این امر مستثنی نیست. به طور مثال در هر مطلب بازاریابی، اجزای مختلف را با اهداف شخصی خود ارزیابی کنید. سپس این مصالب را برای بررسی تخصصی تر به اعضای تیم خود ارسال کنید.

با انجام این مراحل از تطبیق محتوای خود با استراتژی در نظر گرفته برای بازاریابی خلاق، مطمئن خواهید شد.

اجزای یک استراتژی خلاقانه برای کسب ­و کار ما کدام است؟

جزء اول : داشتن یک هدف کلی

فکر می­کنم که حدس زده باشید هدف کلی ما برای بازاریابی خلاق چیست! برقراری ارتباط با مخاطب و تعیین جامعه هدف از مهم­ترین اهداف ما هستند.

جزء دوم : مخاطب یا جامعه هدف

اول از همه بیایید و مخاطبان هدف خود را تعیین کنید. تعریف کنید که هدف شما چه کسانی هستند. با آنها چگونه ارتباط برقرار می کنید. در چه مکانی بیشتر آنها را یافت می­ کنید.

در همه­ ی موارد یادداشت برداری را فراموش نکنید.

جزء سوم : کسب­ و کار ما چه مزایایی دارد؟

جذب و حفظ مشتری در همین مرحله رقم می­خورد. چرا مخاطبان باید شمارا انتخاب کنند؟ چه مزایایی در کار شما نسبت به رقبا وجود دارد؟ و خیلی سوال­های دیگری که شما باید از خود بپرسید تا به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنید.

جزء چهارم : چه کسی از محصول ما حمایت می­کند؟

پشتیبانی و حمایت مادی و معنوی از مزایایی که محصول و خدمات یک کسب­وکار را شامل می­شود. این امر به نوبه­ ی خود از مهم­ترین موارد می­باشد.

جزء پنجم :  تخصص و نوآوری ­ها

اینکه برندی که معرفی می­کنیم تا چه حد متفاوت است، برای مخاطب اهمیت زیادی دارد. چرا که در بحث مقایسه باید از رقبای خود جلوتر باشیم تا انتخاب شویم.

جزء ششم : لحن و آهنگ گفتاری و نوشتاری

لحن صدا، سبک ارائه واژگان و … از موارد تعیین کننده در جذب مخاطب می­باشد.

جزء هفتم : واکنش جامعه هدف

واکنش یعنی بعد از معرفی کسب­وکار خود، جامعه هدف شما چه احساسی دارد و چه واکنشی نشان می ­دهد. چگونگی واکنش آنها در ارتباط با شما تاثیرگذار است.

اعضای یک گروه بازاریابی خلاق و وظایف آنها

  • کپی رایتر

کپی رایتر یک نقش بنیادین و اصلی در تیم بازاریابی خلاق است. وظیفه­ ی این نقش تفسیر داه ­ها، تبدیل اعداد و ازقام به یک داستان جذاب و … است.

  • طراح یا مدیر هنری

کپی رایتر کار انجام شده­ ی خود را به طراح می­ سپارد. به نسبت محتوای داستان خود، باید آن را به یک اثر اینفوگرافیک تبدیل کند. اگر داستان مد نظر خیلی پیچیدگی داشت با یک تیم فیلم­برداری، فیلم­نامه را به فیلم تبدیل می­ کنیم.

  • مدیر خلاق

اطمینان از یکپارچگی استراتژی و درستی مسیر بازاریابی از وظایف یک مدیر خلاق است. مدیر خلاق باید با یک طراحی خاص و کاربردی به تجزیه و تحلیل ایده­ های خام بپردازد. در این جهت می­ تواند از فرصت ­های پیش آمده بهترین استفاده را ببرد.

وقتی همه­ ی اعضای مجموعه با یک هدف در کنار هم کار کنند، در نتیجه یک تیم خلاق را داریم. به یاد داشته باشید که دیجیتال مارکتینگ خلاق، دنیایی گسترده است. فرصت­ های بی پایان و بی­ شماری دارد که باید از آنها بهره برد.

با داشتن تیمی خلاق در جهت یک هدف مشترک می­توان با خیال راحت در هر بخش ارتباط برقرار کرد و یک مدیریت موفق داشت. در نهایت نیز به هدف کلی خود به راحتی خواهیم رسید.

در مطالب بعدی پراوش به معرفی انواع مارکتینگ خواهیم پرداخت. به طور مفصل درباره ­ی هریک از آنها توضیح خواهیم داد.

باتشکر از همراهی شما مخاطبان خوب پراوش!

برای مطالعه بیشتر : صفر تا صد تولید محتوای بلاگ را بشناسید!

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

سبد خرید