۳۱ راه برای بهبود سئوی سایت وردپرسی شما – قسمت اول

ساختن یه سایت وردپرسی کار سختی نیست. احتمالا شما که این پست رو میخونید به راحتی در کمتر از ده دقیقه توانایی راه انداختن یک سایت وردپرسی رو دارید و احتمالا دغدغه‌ی سئوی سایت وردپرسی شما براتون جدی‌تر شده. البته اگر سایت وردپرسیتون رو خودتون نساختید ولی در حال حاضر یک سایت وردپرسی دارید، قطعا سئو دغدغه‌ی شما هم هست و خواهد بود. تصمیم دارم ۳۱ راه از مجموعه‌ی آنچه که در سایتهای مختلف برای بهبود سئوی یک سایت وردپرسی خوندم رو برای شما معرفی کنم. توی این پست به ۱۰ مورد اول میپردازیم و توی پست‌های بعدی موضوع رو با هم ادامه میدیم.

۱- سرویس هاست مناسب انتخاب کنید

اینکه به عنوان اولین دلیل هاست رو معرفی میکنم بی‌دلیل نیست و نشانی از اهمیت بالای سرویس هاستی هست که شما برای وبسایتتون انتخاب می‌کنید. قبل از اینکه هر محتوایی توی سایتتون داشته باشید مهم اینه که بتونید از بالا بودن سرعت لود شدن سایتتون اطمینان حاصل کنید چون سرعت لود شدن سایت یکی از مهمترین فاکتورهای مشخص شدن عیار شما در گوگل و برای گوگله! اگر سایت شما سرعت لود بالایی نداره، فکر میکنم بهتره با ارائه دهنده‌ی سرویس هاستتون تماس بگیرید و دلیل رو جویا بشید. حتی صفحه‌های خیلی سنگین هم باید در میانگینی کمتر از ۱/۵ ثانیه لود بشن. البته معیار این زمان قطعا اینترنت شخصی شما نیست و برای بررسی سرعت سایتتون باید از وبسایتهایی که این خدمات رو برای بررسی سرعت وبسایتتون ارائه میدن استفاده کنید. اگر سرعت لود شدن سایتتون استاندارد نبود و از هاستینگتون جواب سربالا گرفتید، وقتشه به فکر تغییر سرویس هاستتون بیفتید.

توی انتخاب سرویس هاستتون خیلی دقت کنید. سرویس هاست مستقیماً روی سرعت لود شدن وبسایت شما و در نتیجه روی سئوی شما اثر مستقیمی داره. انتخاب درست سرویس هاست برای داشتن نتیجه‌ی سئوی خوب از نون شب واجب‌تره.
توی انتخاب سرویس هاستتون خیلی دقت کنید. سرویس هاست مستقیماً روی سرعت لود شدن وبسایت شما و در نتیجه روی سئوی شما اثر مستقیمی داره. انتخاب درست سرویس هاست برای داشتن نتیجه‌ی سئوی خوب از نون شب واجب‌تره.

چجوری هاست رو انتخاب کنیم؟

اگر به فکر تغییر دادن هاستتون افتادید، مثل یک وب‌مستر آماتور عمل نکنید. اینکه توی گوگل سرچ کنید: «معرفی بهترین سرویس‌های هاست ایران»، قطعا شما رو به نتیجه‌ای که باید نمی‌رسونه. شما فقط با مجموعه‌ای از سایتهایی مواجه میشید که از تعدادی از شرکت‌های خدمات دهنده‌ی سرویس‌های هاست پول گرفتن تا اونها رو معرفی کنن. علاوه بر اون برخی خدمات دهنده‌ها هستند که یک سرویس ثابت دارند اما با چند نام تجاری فعالیت میکنند. یعنی ممکنه شما در جستجو به لیستی با عنوان «۱۰ هاست برتر ایران» برخورد بکنید که وبسایت و اسامیشون مختلفه، اما در حقیقت یک سرویس واحد ارائه میکنن. بنابراین در انتخاب هاست نهایت دقت رو به خرج بدید و انتخاب عاقلانه‌ای داشته باشید.


۲- هنگام شروع وبسایت وردپرسیتون، جلوی موتورهای جستجو رو بگیرید

شاید به نظر عجیب و غریب بیاد اما حقیقته و الزامی. وقتی که وبسایت وردپرسیتون رو راه اندازی میکنید لازمه تا وقتی که سایتتون به ثبات کامل نرسیده، به همه‌ی صفحات (Pageها)، موضوعات (Categoryها) و … رسیدگی نکردید، اجازه ندید موتورهای جستجو محتوای سایتتون رو بررسی کنن.

پیش از اینکه آماده‌ی اعلام عمومی شروع به کار وبسایتتون باشید، به موتورهای جستجو اجازه ندید که محتوای سایتتون رو بررسی کنن. اگر از صفحات پیش‌فرض وبسایتتون چیزی رو حذف کنید که موتورهای جستجو ایندکس کرده باشن، بعدا به ضررتون تموم میشه.

شاید براتون سوال باشه که اینکار چه فایده‌ای داره؟

وقتی که وبسایت وردپرسی رو راه اندازی می‌کنید یا برای شما نصب میکنن ممکنه به طور پیش‌فرض دارای صفحات، موضوعات، هشتگ‌ها و یا پست‌هایی باشه شما قراره حذفشون کنید. اگر موتورهای جستجو این صفحات رو ایندکس کنن و شما بعد از ایندکس این صفحات رو حذف کنید، هنگام مراجعه‌ی دوباره‌ی موتور جستجو به اون صفحه یا پست حذف شده، ربات با ارور ۴۰۴ مواجه میشه که اثر بسیار بدی روی سئوی شما خواهد داشت.

البته این به این معنی نیست که اگر اینکار رو نکردید راه حلی وجود نداره. بعدها میشه از طریق کنسول گوگل و یا با استفاده از پلاگین‌های مدیریت سئو این صفحات حذف شده رو مدیریت کرد، ولی خوب اگر از اول این رو بدونید و رعایت کنید مشکلاتتون کمتر و نقاط منفی وبسایتتون هم طبیعتاً کمتر خواهد بود.


۳- پیوندهای یکتا (Permalinks)

معمولا تنظیمات پیش‌فرض وردپرس برای پیوندهای یکتای پست‌های شما (همون URL یا لینک‌های پستهای شما) روی پست آیدی (Post id) تنظیم شده. یعنی مثلا اگر شما پست شماره‌ی ۱۳۰ سایتتون رو دارید نگارش میکنید، آدرس پستتون به شکل example.com/?p=130 خواهد بود. بهتره که تغییرش بدید. من پیشنهاد میکنم روی نام پست، یا نام موضوع و پست تنظیمش کنید. اینکه عنوان پستتون توی آدرس پستتون باشه از نظر سئو خیلی میتونه بهتون کمک کنه.


۴- یک پلاگین برای ایجاد نقشه‌ی سایتتون با فرمت .xml نصب کنید

داشتن سایت مپ برای وبسایت وردپرسیتون از اوجب واجباته!! اصلا اصلا دست کم نگیریدش و اگر دنبال سئوی بهتر هستید حتما با استفاده از پلاگین برای سایتتون یک نقشه درست کنید. نقشه‌ی سایتتون (Site Map) به موتورهای جستجو مثل گوگل کمک میکنه تا پست‌ها و صفحات شما رو راحت‌تر پیدا کنن و سریعتر ایندکسشون کنن. برای اینکار از پلاگین‌های مختلفی میتونید استفاده کنید.

یکی از بهترین‌هاش که کارهای مختلفی برای سئوی شما انجام میده Yoast SEO هست و یه پلاگین دیگه که میتونید ازش فقط به عنوان سازنده‌ی سایت مپ استفاده کنید Google XML Sitemaps هست.


۵- یک پلاگین سئو نصب کنید

نصب کردن پلاگین سئو یک اجباره چون میتونه کارهایی رو به صورت اتوماتیک برای سئوی سایت وردپرسی شما به صورت اتوماتیک انجام بده. پلاگین‌های مختلفی برای اینکار وجود دارن که به صورت رایگان میتونید ازشون استفاده کنید و امکانات پیشرفته‌تری هم دارن که اگر لازمشون داشتید میتونید بابتشون حق اشتراک به سازنده پرداخت کنید.

از بهترین پلاگینها در این زمینه یکیشون همون Yoast SEO هست که توی بخش قبلی برای ساختن سایت مپ هم بهش اشاره کردیم و دیگری All in One SEO Pack هست. این پلاگین‌ها امکانات زیادی برای بهینه کردن سایتتون در اختیارتون قرار میدن و استفاده کردن از اونها معمولا خیلی آسونه اما توصیه میکنم حتما قبل از اینکه ازشون استفاده کنید و چیزی رو تغییر بدید راجع بهش اطلاعات کسب کنید. این پلاگینها همونقدر که میتونن به سئوی سایتتون کمک کنن، تنظیمات اشتباه اگر داخلشون اعمال بشه میتونن مرگبار باشن! پس حواستون رو جمع کنید و بدون داشتن اطلاعات کافی دست به تغییر دادن پیشفرض‌های این پلاگین‌ها نزنید.


۶- برای لینکهای خروجیتون از کد Nofollow استفاده کنید

rel="nofollow"

کد nofollow دقیقا چکار میکنه؟ به موتورهای جستجو میگه که صاحب این سایت مستقلاً امنیت لینک خروجی داده شده رو تضمین نمیکنه. این یعنی شما بار مسئولیت سنگینی رو از شونه‌ی خودتون خالی میکنید و به دوش موتورهای جستجو میندازید. فکرش رو بکنید که توی پست یا پیجتون به یک صفحه‌ی خارجی دارید لینک میدید ولی از هویت و ماهیت اون سایت مطلع نیستید. سایت مثلا دارای تروجان یا هر مشکل امنیتی دیگه‌ای باشه که توسط گوگل هویدا شده باشه. خوب شما به عنوان یکی از کسانی که به چنین سایتی با چنین مشکلی لینک دادید میتونید توی لیست خاکستری گوگل قرار بگیرید چون امنیت کاربران خودتون رو تامین نکردید و اونا رو به خطر انداختید. پس کد nofollow رو برای لینکهای خروجیتون فراموش نکنید و تایید امنیت لینک رو به خود موتورهای جستجو بسپارید.

گوگل خودش توضیحات مفصل‌تری در این زمینه داره که اگر دوست داشته باشید میتونید از اینجا مطالعه کنید: توضیحات گوگل درباره‌ی کد nofollow


۷- از noindex استفاده کنید

ممکنه توی سایتتون یه موضوع (Category) داشته باشید با عنوان «سئو» و یک پیج هم با عنوان سئو بسازید و هشتگ‌ (برچسب)هایی هم به اسم سئو داشته باشید. اینا میتونه برای گوگل گیج کننده باشه. اگر اون پیج براتون به اندازه‌ی اون تگ یا موضوع اهمیت موضوعی نداره، از کد:

<meta name=’robots’ content=’noindex’ />

استفاده کنید. این به موتورهای جستجو دستور میده که اون مورد خاص رو ایندکس نکنن و از اختلال و گیجی احتمالی پیشگیری میشه.

لازم به ذکره که توی پلاگین All in One SEO Pack این کار رو میتونید توسط پلاگین به راحتی انجام بدید.


۸- از یه پلاگین کش (Caching) استفاده کنید

یکی دیگه از اجباراتی که برای بهبود وبسایت وردپرسیتون بهش نیاز دارید پلاگین کش هست. این پلاگینا دوتا کار مفید براتون انجام میدن:

۱- وبسایتتون رو به شکل چشمگیری سریعتر میکنن

۲- حجم بار زیادی رو از روی سرورتون برمیدارن

این پلاگینها معمولا محتواهای Statistic و Dynamic رو کش میکنن و سرعت بارگزاری رو افزایش میدن.

یکی از پلاگینهایی که بسیاری از کاربران وردپرس برای کش از اون استفاده میکنن پلاگین W3 Total Cache هست. از پلاگینهای کاربردی دیگه در این زمینه میتونیم به پلاگین Wp Super Cache اشاره کنیم.

ما در پراوش از پلاگین Wp Rocket استفاده میکنیم. سازنده‌ی این پلاگین، یک پلاگین جانبی و اختصاصی برای ریسایز کردن تصاویر هم به نام imagify ارائه کرده که شخصا بسیار بسیار استفاده از اون پلاگین رو هم توصیه میکنم. البته قابل ذکره که هر دوی این پلاگینها رو باید خریداری کنید و توصیه‌ی من خریداری نسخه‌ی ارجینال هر دو پلاگینه.


۹- از CDN استفاده کنید و سرعت سایتتون رو به حد اعلا برسونید

استفاده از CDN به شدت به شما کمک میکنه مخصوصا اگر سایتتون پر از تصاویر و جاوا اسکریپته. روال کاری CDN به این شکله که محتوای سایت شما رو در سرورهای مختلف در جاهای مختلف دنیا کش میکنه و هر کاربری هرجای دنیا بخواد وارد سایت شما بشه، اطلاعات سایت شما از نزدیکترین سرور براش ارسال میشه. CDN ها فوق‌العاده سرعت سایتتون رو بهبود میبخشن.

برای استفاده از CDN ها هم پلتفرم‌های مختلفی وجود داره. مثلا میتونم به Max CDN اشاره کنم. Max CDN به نظر میرسه که یکی از بهترینا در زمینه‌ی کاری خودش باشه. اما این سرویس پولیه و اگر بخواید از یک سرویس رایگان و با کیفیت برای CDN استفاده کنید، بی‌تردید Cloud Flare انتخاب اول و آخر همه‌ست.


۱۰- جلوی کامنت‌های اسپم رو بگیرید

نسخه‌های جدید وردپرس به خوبی کد nofollow که راجع بهشون صحبت کردیم رو برای امنیت لینک‌هایی که کاربران و مخاطبان شما توی کامنت‌هاشون ذکر میکنن لحاظ میکنه. پس از این لحاظ خیالتون راحت باشه. اما بهتره که به هر حال جلوی کامنتهای اسپم رو توی وبسایتتون بگیرید. چرا؟

مهمتر از همه اینکه اینجور کامنتها هیچ ربطی به محتوای تولید شده‌ی شما ندارن و مخاطبینتون رو آزار میدن. ضمناً اگر پست شما راجع به جدیدترین خودروی بنز باشه و کامنت اسپم پایین پستتون راجع به آخرین اخبار هنرپیشه‌ها باشه، موتورهای جستجو اصلا خوششون نمیاد. پس حتما با استفاده از پلاگین جلوی کامنت‌های اسپم رو بگیرید. اگر از من بپرسید پلاگین Aksimet برای این کار فوق العادست.



خوب به پایان اولین قسمت از ۳۱ راهکار برای بهبود سئوی وبسایت وردپرسی رسیدیم. امیدوارم که این ۱۰ مورد براتون مفید فایده بوده باشه.

اگر سوالی یا ابهامی وجود داشت خوشحال میشم بپرسید چون قطعا ممکنه مواردی باشه که من هم ازشون اطلاعی نداشته باشم ولی برای پاسخ دادن به شما راجع بهش جستجو کنم و یاد بگیرم. اینجوری هم مشکل شما حل میشه، هم به دانش من اضافه میشه و شاید سوال شما سوال خیلیهای دیگه هم باشه. پس سوالهاتون رو دریغ نکنید. 🙂

مرسی که با پراوش همراه هستید و توی پستهای بعدی هم میزبانتون خواهم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

پر بازدیدترین ها

ویدیو های پراوش

هشتگ ها

سبد خرید