۳۱ راه برای بهبود سئوی سایت وردپرسی شما – قسمت دوم

توی قسمت اول ۳۱ راه برای بهبود سئوی سایت وردپرسی شما – قسمت اول به بررسی ده راه ابتدایی برای بهبود وضعیت سئوی وبسایت وردپرسیتون پرداختیم. اغلب مسائلی که بررسی کردیم به موارد بیسیک پیش از راه اندازی وبسایت وردپرسی و پس از راه اندازی در مراحل اولیه مربوط می‌شد. توی این پست به بررسی ده راهکار بعدی می‌پردازیم که بطن وردپرس و سایت شما رو هدف می‌گیره و شاید مسائلی باشن که از چشم شما دور موندن.

۱۱- پستهای جدیدتون رو به پستهای قبلی لینک کنید

یکی از بهترین راه‌هایی که به موتورهای جستجو کمک می‌کنه پست‌های شما رو ایندکس کنن و پست‌های مرتبط به هم رو در وبسایت شما پیدا کنن، لینکهای داخلی سایت شماست.

وقتی که پستی رو می‌نویسید حتما پست جدیدتون رو به پست‌های قدیمی مرتبط لینک کنید. این کار باعث میشه شما یک شبکه‌ی داخلی از پستهای مرتبط به هم ایجاد کنید و اگر اینکار رو در طی زمان پیوسته تکرار کنید، بعد از مدت کمی یک شبکه‌ی بزرگ به هم پیوسته از پستهای مرتبط به هم دارید. اینکار باعث میشه ربات موتورهای جستجو به ایندکس کردن لینکهای شما ترغیب بشن. علاوه بر موتورهای جستجو، کاربران شما هم از این طریق به راحتی می‌تونن به پستهای مرتبط سایتتون دسترسی پیدا کنن.

تاثیر لینکهای داخلی در بهبود سئو

برای لینک کردن داخلی مطالبتون در هم دیگه پلاگین‌های مختلفی هم وجود داره که میتونید با سرچ کردن در دایرکتوری پلاگین‌های وردپرس پیداشون کنید. نصب پلاگین شما رو از لینک کردن دستی مبرا میکنه، ولی توصیه‌ی شخصی من اینه که اگر پست‌های چند قسمتی می‌نویسید، حتما به صورت دستی هم توی همدیگه لینکشون کنید.

۱۲- پستهای خوبتون رو زیاد لینک کنید

حتما توی سایتتون تعدادی پست شاخص دارید که به نظرتون بهترین پستهای سایتتون هستن. سعی کنید جای جایِ سایتتون پستهای ویژه‌تون رو لینک کنید.

مثلا میتونید از سایدبار برای لینکهای دائمی استفاده کنید. فوتر هم بعضاً میتونه توی بعضی موارد به شما کمک کنه. استفاده از لینکهای ثابت به پستهای ویژه، به ربات موتورهای جستجو میفهمونه که این پست میتونه پست ارزنده و مهمی باشه و حتما کاربران بیشتری رو بهش ارجاع میده.

از لینکهای داخلی ثابت برای پستهای خوب سایتتون در سایدبار یا فوتر استفاده کنید.

۱۳- آرشیو پستهای نویسنده رو غیرفعال کنید

اگر سایتتون تعداد کمی نویسنده داره، بهتره که صفحه‌ی آرشیو پستهای نویسنده‌ها رو غیرفعال کنید. دلیل اصلیش هم اینه که این صفحات بسیار شبیه به صفحه‌ی اصلی سایتتون خواهند بود و به دلیل درصد مشابهت بالای پستها، از نظر بات گوگل ممکنه duplicate page and post تشخیص داده بشه. برای اینکار میتونید از پلاگین سئوی سایتتون کمک بگیرید. با این پلاگین لینک صفحه‌ی آرشیو پستهای نویسنده می‌تونه به هوم پیجتون ریدایرکت بشه.

۱۴- تصاویر سایتتون رو بهینه کنید

این مورد خیلی خیلی خیلی مهمه. اغلب قالب‌های به‌روز و جدید وردپرس قالبهای گرافیکی هستن که از تصاویر پستهای شما به صورت ممتد در قسمتهای مختلف قالب استفاده میکنن. اگر تصاویر سایتتون رو بهینه (Optimize) نکنید، سرعت سایتتون خیلی پایین میاد.

برای اینکه بدونید سرعت لود شدن سایتتون در چه وضعیتیه میتونید از وبسایت Gtmetrix استفاده کنید. این سایت کاملا وضعیت سرعت سایت شما رو بررسی میکنه و در مورد بهینه بودن یا نبودن تصاویر سایتتون هم اطلاعات بسیار خوبی بهتون میده. از نتایج بدست اومده‌ی تست در جی‌تی‌متریکس میتونید به مشکلات سرعت سایتتون (اعم از تصاویر) پی ببرید و در پی رفع کردنشون بر بیاید. تصویر زیر یک مثال از نتایج وبسایت جی تی متریکس هست.

توی قسمت اول راجع به پلاگین‌های کش صحبت کردیم. اگر به غیر از تصاویر سایتتون، توی موارد دیگه هم ضعف سرعت دارید با استفاده از پلاگین‌های کش (توصیه‌ی من Wp rocket هست) میتونید سرعت لود شدن سایتتون رو بهبود ببخشید. اما برای بهینه‌سازی تصاویر هم پلاگین‌های زیادی وجود داره.

بهینه سازی تصاویر برای سرعت لود بیشتر

اخیرا شرکت wp rocket پلاگین جدیدی اختصاصاً برای بهینه‌سازی تصاویر به نام imagify ارائه کرده. برای استفاده از این پلاگین باید پلن خریداری کنید که به نظرم کاملا ارزشش رو داره. خرید بسته‌ی ۱ گیگابایتی imagify برای شما تنها ۱۰ دلار هزینه خواهد داشت.

پلاگین دیگه‌ای که برای اینکار میتونید ازش استفاده کنید میشه به Smush.it اشاره کرد.

۱۵- تصاویر سایتتون رو سئو کنید

حالا که داریم راجع به تصاویر صحبت میکنیم، بذارید بگم که در حال حاضر داشتن عکسهای بهینه از نظر سایز (که در قسمت ۱۴ راجع بهشون صحبت شد) و از نظر سئو بسیار مهمن، چون جستجوی عکس نقش مهمی در ورودی‌های موتورهای جستجو به سایت شما ایفا میکنه. تقریبا ۱/۴ سرچهای هر روز دنیا، جستجوهای عکس و تصویره پس باید به فکرش بود و بهش اهمیت داد. از جمله‌ کارهایی که برای سئوی خوب عکسهاتون میتونید انجام بدید اینه که اسم فایل عکستون رو به فارسی و در رابطه با پستی که دارید عکس رو توش قرار میدید انتخاب کنید. حتما بعد از آپلود عکستون تمام فیلدهای ممکن برای عکس از جمله «متن جایگزین تصویر» رو پرکنید.

پلاگین‌های اختصاصی سئوی عکس هم برای بهبود سئوی عکسهاتون وجود دارن. اگر وبسایت گرافیک محوری دارید و یا خدمات گرافیکی ارائه میدید و احتمال داره مخاطبینتون بیشتر از اینکه از طریق جستجوی متنی به سایتتون بیان، ممکنه که از طریق جستجوی تصاویر به دنبال شما بگردن، حتما توصیه میکنم یکی از پلاگین‌های سئوی تصاویر رو نصب کنید تا بتونید وضعیت سئوی وبسایتتون رو به شکل چشمگیری بهبود ببخشید و مخاطبین بیشتری جذب کنید.

۱۶- هر صفحه‌ای رو لینک نکنید

الگوریتم‌های تشخیصی گوگل، وضعیت لینکهای داخلی شما رو به دقت بررسی میکنن. توصیه میکنم به هیچ عنوان هر صفحه‌ای رو در متن پستتون و یا در فوتر و سایدبارتون لینک نکنید. لینکهای شما حتما باید بر اساس منطق و دلیل مشخصی باشه و اضافه کردن لینکهای داخلی بی‌هدف ممکنه ارزش و اعتبار سایت شما رو برای گوگل کاهش بده.

۱۷- عناوین پستهاتون رو با ترفند انتخاب کنید

بدون شک یکی از مهمترین عواملی که روی سئوی شما تاثیر داره و میتونه میزان بیشتری از مخاطبین رو به وبسایت و پستهای شما بکشونه، عناوینی هست که برای پستهاتون انتخاب میکنید. یک عنوان پست مناسب و با سئوی خوب، عنوانیه که ساده، کوتاه و جذاب باشه و در عین حال کلمات کلیدی مد نظر شما برای اون پست رو به خوبی پوشش بده. دقت در انتخاب عنوان با چنین معیارهایی پست‌های شما رو ارزشمندتر میکنه و باعث پیشرفتتون در گوگل میشه.

نکته‌ی حائز اهمیت فراوان اینه که اگر بتونید از کلمات کلیدی‌ که رقابت کمتری بر سر اونها در جستجوها در جریانه استفاده کنید، به شدت رتبه‌ی بالاتری در گوگل پیدا میکنید. اما حواستون باشه انتخاب کلمه‌ی کلیدی ای که رقابت کمتری داره احتمالا میتونه به این معنی باشه که کاربرها اون کلمه رو جستجو نمیکنن! پس توی انتخاب کلمه‌های کلیدی کم رقابت‌تر باید دقت کنید که از دایره‌ی کلمات انتخابی کاربران خارج نشید تا به کل از قضیه و سرچها دور نیفتید!

یه ابزار مفید برای انتخاب بهترین کلمه‌ی کلیدی

یه راه فوق العاده برای بررسی کلمات کلیدی مورد استفاده‌تون اینه که از سرویس Google Adword Key Planner استفاده کنید. با استفاده از این سرویس میتونید به اطلاعات جامع و کاملی در زمینه‌ی کلمات کلیدی، آمارشون و سطح رقابت بر سر اونها در جهان و در منطقه‌ی خودتون و زبان خودتون دست پیدا کنید.

گوگل معنی کلمات انگلیسی به فارسی رو به خوبی بلده، اما تا الان که من این پست رو مینویسم به نظر میرسه که نمیتونه بفهمه که مثلا معادل کلمه‌ی استراتژیک و تاکتیک (راه و روش) در زبان‌های دیگه چیه! به عبارتی در انگلیسی تشخیص میده که استراتژی و تاکتیک معنای مفهومی یکسانی میتونن داشته باشن ولی قدرت تشخیص معنای مفهومی یکسان استراتژی و راه و روش در فارسی رو نداره. خوب از این همه آسمون ریسمون بافتن میخوام چه نتیجه‌ای بگیرم؟ بذارید یه مثال بزنم:

فرض کنید قراره یک پست بنویسید با عنوان: «بهترین استراتژی برای روت کردن گوشی اندرویدی». اگر کاربر به این شکل سرچ کنه: «بهترین روش برای روت کردن اندروید»، به احتمال زیاد شما جز نتایج جستجوی گوگل برای اون کاربر نخواهید بود. پس در نهایت این به عهده‌ی شماست که چجوری بتونید بالانس رو بین انتخاب کلمات «کم رقابت‌تر» و در عین حال «مورد سرچ‌تر» برقرار کنید. (امیدوارم بابت این برگردانهای به فارسی اذیتتون نکرده باشم و مفهوم رو رسونده باشم 😀 )

۱۸- از روشهای کلاسیک سئو غافل نباشید

اگر شما هم مثل من از پلاگینهای سئو برای وبسایتتون استفاده میکنید، حتما با امکان تعریف کردن کلمه (یا کلمات کلیدی) برای هر پست آشنایی دارید. اخیراً موتور جستجوی گوگل به کلمات کلیدی تعریف شده‌ی من و شما برای پست اکتفا نمیکنه و خودش با بررسی متن تولید کلید واژه میکنه (که اهمیت خوب نوشته شدن متن پست رو نشون میده)، اما به هر حال پیشنهاد میکنم همچنان از قدرت روش‌های کلاسیک چشم پوشی نکنید چون هیچ جا گفته نشده از این تاریخ به بعد تعریف کلمه‌ی کلیدی برای پستتون بی اثر خواهد بود.

۱۹- دکمه‌های به اشتراک گذاری

حتما توی پستهاتون از دکمه‌های به اشتراک گذاری مطالب در شبکه‌های اجتماعی استفاده کنید. موتور جستجوی گوگل (و بیشتر موتورهای جستجو) از شبکه‌های اجتماعی مثل فیسبوک، توییتر و گوگل پلاس برای تخمین زدن محبوبیت یک مطلب در یک وبسایت استفاده میکنن.

خودمونی‌تر یعنی اگه پستتون بیشتر توی شبکه‌های اجتماعی دست به دست بشه گوگل برای پستتون ارزش و اعتبار بیشتری قائل میشه. موتورهای جستجو این روزها به لینکهایی از وبسایت شما که در شبکه‌های اجتماعی لایک میگیرن، اقبال بیشتری نشون میدن.

علاوه بر تاثیر مثبتی که واکنش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی به لینکهای وبسایت شما برای سئوتون در پی داره، منتشر شدن لینکهاتون در شبکه‌های اجتماعی عملا میتونه برای شما مخاطب مستقیم از پلتفرم‌های مختلف رو هم به همراه داشته باشه. چه چیزی بهتر از یه تیر و دو نشون؟

۲۰- قالبتون رو بررسی و بهینه کنید

اگر از قالبهای نه چندان معروف استفاده میکنید، حتما باید توجه کنید که قالبتون ممکنه قالب بهینه‌ای برای موتورهای جستجو نباشه. بذارید از یه تجربه‌ی شخصی براتون بگم:

من در ماه اول پیدایش پراوش، اقدام به خرید یکی از قالبهای یکی از وبسایتهای معروف فروش قالب در ایران کردم و اتفاق عجیبی بعد از یک ماه افتاد. گوگل فقط و فقط برچسب‌های پستهای پراوش رو ایندکس کرده بود و دریغ از یک پست که ایندکس شده باشه. حدوداً یک هفته‌ای گیج و سردرگم و دنبال دلیل بودم تا نهایتا متوجه شدم دلیل اصلی این رخداد، قالبیه که بهینه نشده و به شکلی اخلال و اختلالی در کار موتور جستجو ایجاد کرده بود.

تجربه‌ی خودم از استفاده از قالب بهینه نشده‌ی یکی از فروشنده‌های معروف قالب وردپرس در ایران

خوب شاید همین مثال به طور کلی اهمیت بهینه بودن قالب برای سئو رو عیان کرده باشه. از ایندکس نشدن بگیرید تا کم ایندکس شدن و کم نمایش داده شدن شما به دلیل بهینه نبودن قالبتون. هر کدوم از این اتفاقها میتونه ناشی از استفاده از یک قالب نه‌چندان بهینه باشه.

حتی گاهی اوقات قالبهای مطرح و معروف هم مشکلاتی دارن و خیلی خوب برای سئو مناسب نیستن یا برای ما کاربران فارسی زبان که از قالبهای ترجمه شده استفاده میکنیم، ممکنه بهینه بودن قالب در ترجمه‌ی قالب بهم خورده باشه (در این زمینه مطمئن نیستم و حدس شخصیم رو خدمتتون گفتم).

راه حل چیه؟

بنابراین بهترین راهکار اینه که اگر خودتون از کدهای قالبتون سر در میارید سری بهش بزنید و وضعیت کدهاش رو برای سئو بررسی کنید و اگر مثل من سررشته‌ی آنچندانی در این خصوص ندارید، از یک کد نویس حاذق و مسلط به مسائل اندرکنشیٍ سئو و کد نویسی برای بهینه کردن کدهای قالبتون کمک بگیرید.

قسمت دوم راهکارهای بهبود سئوی سایت وردپرسی شما هم به پایان رسید. امیدوارم که راهکارهای قسمت دوم هم به اطلاعات پیشینتون اضافه کرده باشه و بهتون در داشتن یک وبسایت وردپرسی بهینه و با سئوی عالی‌تر کمک کرده باشه. به زودی با قسمت سوم (آخر) این مجموعه بر میگردم.

راستی، اگر خواستید میتونید قسمت اول رو از اینجا بخونید:

۳۱ راه برای بهبود سئوی سایت وردپرسی شما – قسمت اول

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت‌های مورد نیاز علامت گذاری شده‌اند *

پر بازدیدترین ها

ویدیو های پراوش

هشتگ ها

سبد خرید